This is why - Elise Petersen
USA
Från fältet

Hör sjuksköterskan Elise Petersen berätta om det fantastiska ögonblicket när en förälder ser sitt barn för första gången efter operation.


This is why - Andréa Berg
Sverige
Från fältet

Filmserien om våra fantastiska medicinska volontärer fortsätter! Hör sjuksköterskan Andréa Berg berätta om sina upplevelser från Operation Smiles uppdrag.


This is why - Abraham Haddis
Etiopien
Från fältet

Genom att arbeta som medicinsk volontär kan biomedicinska ingenjören Abreham Haddis hjälpa människor i sitt hemland Etiopien och samtidigt utveckla sina tekniska färdigheter.


This is why - Peter Radell
Sverige
Från fältet

Hör narkosläkaren Peter Radell berätta varför han valde att bli medicinsk volontär för Operation Smile.


This is why - Petra Peterson
Sverige
Från fältet

Möt Petra Peterson, en av våra många fantastiska medicinska volontärer som engagerar sig ideellt för att ge barn tillgång till säker kirurgi.


Mexiko: En kamp för Davids framtid
Mexiko
Från fältet

David, i dag tre år gammal, föddes med både läppsalt och gomspalt. Dessutom har han Downs syndrom och är döv. Föräldrarna berättar att de har fått kämpa för att få reda på vilken typ av hjälp de kan tänkas behöva och vilken hjälp som finns att få. För ett år sedan kom de för första gången till Operation Smile i Puebla och fick då Davids läppspalt lagad. Nu är de tillbaka för att pojken ska få en operation för sin gomspalt.


Sydafrika: En främlings omtanke
Sydafrika
Från fältet

Ephraim är 30 år och bor med sin familj i sydafrikanska Centurion. Hans liv har inte alltid varit lätt; han föddes med läppspalt och när det var dags att börja skolan började en tuff period. Men så en dag, i slutet av 2015, kom en man fram till Ephraim på hans arbetsplats och började berätta om en organisation vid namn Operation Smile, som erbjuder kostnadsfria spaltoperationer. Tänk vilken skillnad en enda omtänksam människa kan göra!


Operationen som förändrade Sujoys liv för alltid
Indien
Från fältet

Under 2014 åkte Svenska Dagbladet till Indien där de träffade Sujoy. Han var ett av många barn som vid tidpunkten fick en möjlighet till operation. Nu, tre år senare, åkte de tillbaka till Indien för att se hur livet förändrats för Sujoy efter operationen.


”Det är så roligt att se att man gör nytta”
Sverige
Från fältet

Thomas Holm är kirurgen som sadlade om till narkosläkare och som sedan, efter att ha kommit i kontakt med Operation Smile, inte kunde motstå ännu en utmaning; att bli medicinsk volontär. Nu har han hunnit med fyra uppdrag, det senaste till Madagaskar, ett av världens absolut fattigaste länder, med ett hjälpbehov som är enormt.


Moçambique: Terezinha, 12, vill se ut som alla andra barn
Moçambique
Från fältet

Tolvåriga Terezinha har ofta funderat på varför hon är annorlunda; på varför det är en öppning i hennes läpp, på varför hon inte ser ut som alla andra barn. Och på varför de andra barnen retas och ropar hemska saker… Terezinha har aldrig mött någon annan som ser ut som hon, någon med läppspalt, och hon förstår inte vad det är hon drabbats av.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile