Etiopien: Att rädda liv – en hjärtesak
Etiopien
Från fältet

Operation Smile ställer som krav att organisationens medicinska volontärer är utbildade i hjärt-lungräddning, och dessutom regelbundet förnyar sina certifikat. Hjärtsjukdom är den allra vanligaste dödsorsaken över hela världen och leder till döden för så många som 17 miljoner människor varje år.


Etiopien: Ashenafi Yusuf – en liten vinnare
Etiopien
Från fältet

När Hidaya Abdulrahim, en av Operation Smiles Unga volontärer, fick följa med på ett medicinskt uppdrag till Jimma i Etiopien, förde hon journaler över de patienter som sökte hjälp för sin läpp-käk-gomspalt. Några patienter hann Hidaya komma extra nära och hon skriver själv om lille Ashenafi och hans föräldrar.


Filippinerna: Kärlek i överflöd
Filippinerna
Från fältet

Abounding In Love (Kärlek i överflöd) startade sin verksamhet i slutet av 2011, när den amerikanske affärsmannen Arlen Van Os fick se ett foto av en ledsen äldre kvinna med sitt barnbarn Sam - som led av läppspalt - i famnen. Van Os fick veta att det inte fanns några möjligheter för Sam att få en kostnadsfri operation av Operation Smile eller någon annan hjälporganisation, eftersom familjen inte hade råd med resan från Bantayan till Cebu City på fastlandet.


Ghana: Nu ser Filicia en ljus framtid för sin son
Ghana
Från fältet

Strax efter att Filica fött sin son Michael övergav pappan den lilla familjen. De andra byborna sa åt Filicia att hon skulle få ett bättre liv om hon lämnade Michael att dö på soptippen. Inte ens hennes närmaste familj stöttade henne. Trots det fortsatte Filicia att kämpa och gjorde allt som stod i hennes makt för att sonen skulle få en operation för sin läppspalt.


Samarbetsprojekt i Nicaragua: Säker kirurgi åt folket, del 2
Nicaragua
Från fältet

Genom sitt samarbete strävar Operation Smile och hälsoministern efter att förbättra den kirurgiska infrastrukturen på sjukhusen och sprida kunskap om medfödda, men behandlingsbara, defekter till traktens invånare.


Samarbetsprojekt i Nicaragua: Säker kirurgi åt folket, del 1
Nicaragua
Från fältet

Genom sitt samarbete strävar Operation Smile och hälsoministern efter att förbättra den kirurgiska infrastrukturen på sjukhusen och sprida kunskap om medfödda, men behandlingsbara, defekter till traktens invånare.


Nicaragua: Vård för en ljusare framtid – berättelsen om Iris, del 2
Nicaragua
Från fältet

Det är fortfarande tidig morgon när Operation Smiles team med medicinska specialister anländer till sjukhuset för att förbereda dagens två operationer. Iris är en av dagens patienter. I en säng på den preoperativa avdelningen ligger Iris med ansiktet nedborrat i kudden och vill inte prata med någon.


Nicaragua: Vård för en ljusare framtid – berättelsen om Iris, del 1
Nicaragua
Från fältet

Även om Iris går i skolan och har vänner, döljer hon alltid ansiktet när hon vistas bland främlingar. Hon är van att leva sitt liv i skuggan av familj och vänner.


Mexiko: ”De kan bli precis vad de vill”
Mexiko
Från fältet

I Puebla, Mexiko, leker tre flickor intensivt med varandra och strålar av glädje. Det visar sig att Kattis, Maria Rosa och Celeste är systrar och att de alla föddes med gomspalt. Det är ovanligt att man stöter på en familj där alla syskon har gomspalt, så det är inte konstigt att de fångade allas uppmärksamhet under uppdraget.


Honduras: Året runt-öppen klinik ger familjer nytt hopp
Honduras
Från fältet

För Britanys familj har kliniken haft en avgörande betydelse för hur livet skulle utvecklas. Britany drömmer om att en dag bli polis, så att hon kan hjälpa andra. Men hon var faktiskt inte den enda i familjen vars liv förändrades genom Operation Smile Honduras...


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile