Nyhet 2020-03-13

Operation Smiles hantering av coronakrisen

Närmare 40 års programverksamhet i över 60 länder, där vi arbetat med säker kirurgi och utbildning av inhemsk sjukvårdspersonal, har lett till att vi har en stor grupp lokala volontärer spridda över många länder.

Liksom många andra organisationer och verksamheter påverkas Operation Smile av coronavirusets framfart. Just nu är det svårt att genomföra många av våra internationella uppdrag eftersom vi inte vill bidra till att sprida smittan vidare och riskera våra patienters och volontärers hälsa. Många av våra svenska volontärer behövs också nu här hemma, inom svensk sjukvård.

I den mån det går kommer Operation Smile fortsatt erbjuda operationer för barn födda med läpp-käk-gomspalt med hjälp av våra lokala volontärer som redan finns på plats i de länder där vi arbetar. Vi arbetar vidare, i möjligaste mån, på våra egna året runt-öppna kliniker och med mindre operationsuppdrag på de sjukhus som vi samarbetar med, men vi vill förstås inte störa den akutsjukvård som läget i respektive land kräver.

Vi vill samtidigt tacka alla er givare för att ni fortsätter stötta oss i dessa svåra tider. Barn som föds med läpp-käk-gomspalt är redan från födseln oerhört utsatta och sårbara, och under en pandemi som denna blir de förstås bortprioriterade i ännu högre grad. Med er hjälp kan vi se till att de här barnen inte glöms bort och att vi, så snart det är möjligt igen, kan hjälpa dem i deras svåra situation. Stort tack för ert stöd!

Tre mödrar i Lilongwe, Malawi, som tagit sig till ett av våra uppdrag i hopp om att få en operation för sina barns läpp-käk-gomspalter. Foto: Zute Lightfoot

Vill du hjälpa oss att förändra liv världen över? Varje gåva är ett steg mot att ännu barn kan få ett nytt leende och ett lättare liv!

Ge en gåva

Nästa nyhet

Nyhet

Kvinnliga volontärer förändrar liv i Marocko

Ett medicinskt volontärteam med enbart kvinnor – det första någonsin sedan Operation Smile startade 1982 – åker i början av mars till Oujda, Marocko, för att operera 130 barn födda med läpp-käk-gomspalt.

Läs mer 2020-02-27

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Stöd Operation Smile

en åttaårig tjej tittar med nöd i blicken in i kameran

Ge en gåva

Hjälp oss att finansiera en operation för ett barn som lider av ansiktsmissbildning. En operation kan kosta så lite som 2 400 kronor. Din gåva gör skillnad.

Ge en gåva

hoppfulla tvillingar efter läppspaltsoperation

Bli månadsgivare

Som månadsgivare ger du fler barn en möjlighet att leva ett värdigt liv. Beställ hem en blankett redan idag!

Bli månadsgivare

Minnesgåva

Att ge en minnesgåva är ett fint sätt att hedra någon och samtidigt hjälpa fler barn till ett nytt liv. Som tack får du ett fint gåvobevis.

Ge minnesgåva