Nyhet Sverige 2020-10-02

World Smile Day – en dag fylld av leenden

World Smile Day grundades 1999 av den amerikanske konstnären Harvey Ball som redan tidigare (1963) skapat smileyn, en figur som världen över har kommit att bli den mest kända symbolen för leende, glädje, uppmuntran och goda handlingar. 😃

I takt med att åren gick blev Ball allt mer bekymrad över hur hans smiley kommersialiserades och nyttjades i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. I syfte att stärka smileyn och få den att åter förknippas med det som en gång var avsikten kläckte han idén om World Smile Day, en dag tänkt att fylla världen med leenden och goda gärningar. Smileyn ställer sig över allt vad politik, religion och gränser heter och varför skulle inte vi alla kunna göra det åtminstone en dag per år?

Damian i Bolivia, sju månader efter att han fick en livsförändrande operation och ett nytt, fint leende på ett av våra uppdrag i Santa Cruz.

Sagt och gjort; Ball slog fast att World Smile Day ska firas första fredagen i oktober varje år. Dagen firades första gången 1999, i Harveys hemstad Worcester, och har sedan dess spridit sig i allt större ringar över världen, inte sällan med inslag av festligheter som ballongsläpp, konserter och tävlingar. Och nog finns det många människor i vår värld som både behöver och längtar efter goda handlingar och peppande leenden? 😃


Vill du hjälpa oss att sprida fler leenden? ”Swisha ett leende” till någon du bryr dig om, så gör du samtidigt just det:

Swisha ett leende

Nästa nyhet

Nyhet

Insamling till en älskad hustrus minne

Lennarts älskade hustru Kerstin kämpade i många år med svår reumatism utan att förlora sitt goda humör. Hon var alltid generös och bidrog till Operation Smiles arbete. Läs om hur Lennart fortsätter hustruns gärning efter att hon hastigt ryckts bort.

Läs mer Sverige 2020-09-11

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Stöd Operation Smile