Nyhet Sverige 2021-09-30

World Smile Day – en dag fylld av leenden

World Smile Day grundades 1999 av den amerikanske konstnären Harvey Ball som redan tidigare (1963) skapat smileyn, en figur som världen över har kommit att bli den mest kända symbolen för leende, glädje, uppmuntran och goda handlingar. 😃

I takt med att åren gick blev Ball allt mer bekymrad över hur hans smiley kommersialiserades och nyttjades i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. I syfte att stärka smileyn och få den att åter förknippas med det som en gång var avsikten kläckte han idén om World Smile Day, en dag tänkt att fylla världen med leenden och goda gärningar. Smileyn ställer sig över allt vad politik, religion och gränser heter och varför skulle inte vi alla kunna göra det åtminstone en dag per år?

Damian i Bolivia, sju månader efter att han fick en livsförändrande operation och ett nytt, fint leende på ett av våra uppdrag i Santa Cruz.

Sagt och gjort; Ball slog fast att World Smile Day ska firas första fredagen i oktober varje år. Dagen firades första gången 1999, i Harveys hemstad Worcester, och har sedan dess spridit sig i allt större ringar över världen, inte sällan med inslag av festligheter som ballongsläpp, konserter och tävlingar. Och nog finns det många människor i vår värld som både behöver och längtar efter goda handlingar och peppande leenden? 😃


Just nu samlar vi in till 100 nya leenden. Vill du hjälpa oss genom att swisha en slant? Tillsammans förändrar vi liv!

Swisha för nya leenden

Nästa nyhet

Nyhet

”Jag har lärt mig att än mer uppskatta sjukvården här hemma”

– Uppdragen har lärt mig att i än högre utsträckning än tidigare uppskatta sjukvården här hemma. På detta uppdrag hade jag ansvar för barnen när de vaknade ur narkosen, men hade även tid att agera barnläkare på avdelningen där de vårdas inför och efter operationen. En viktig del var att avgöra om barnen var friska och starka nog för att klara narkos.

Läs mer Sverige 2021-09-29

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.