Etiopien: ”I rollen som volontär får jag ut mer än vad jag kan ge”
Etiopien
Från fältet

Under ett medicinskt uppdrag i Jimma, Etiopien, fick Hidaya Abdulrahim, en av Operation Smiles Unga volontärer, ett intressant samtal med den brittiska volontären och sjuksköterskan Shuling. Shuling har varit ute på mer än 30 uppdrag med Operation Smile, något som fick Hidaya att fundera kring vad som gör att någon väljer att lägga så mycket tid på volontärarbete.


Colombia: Vård för en ljusare framtid – berättelsen om Oscar
Colombia
Från fältet

Vem som än får syn på den här unge mannen, cyklandes längs gatorna i Bogotá, strosandes över området kring Universitet El Bosque med en tung väska på ena axeln, skulle ha svårt att tro att läkarna en gång sa till hans familj att han var dömd till ett eländigt och olyckligt liv.


Colombia: Vård för en ljusare framtid – Ett lättare liv för Luciana
Colombia
Från fältet

Nury visste egentligen att hon skulle föda ett barn med läpp-käk-gomspalt. Missbildningen hade upptäckts i samband med ett ultraljud i sjunde månaden, men Nury valde att inte riktigt ta till sig den informationen.


Filippinerna: Gigantiskt forskningsprojekt hoppas lösa gåtan LKG, del 2
Filippinerna
Från fältet

International Family Studys projektledare Frederick Brindopke ger oss insikt i det unika medicinska forskningssamarbetet IFS.


Rwanda: Judiths prövningar
Rwanda
Från fältet

Prövningarna i Judiths liv började egentligen långt innan hon fick sin son, Alejandro. Som föräldralös flicka var Judiths tillvaro en ständig kamp för att hitta något att äta. När hon bara var 17 år kom så Alejandro till världen. Judith kände sig väldigt ensam där hon låg med den nyfödde på armen, utan någon familj att vända sig till.


Vietnam: Lille Bui blir kallad ”läppspalten”
Vietnam
Från fältet

Bui är en självständig, pratsam och gladlynt treåring och högt älskad av sina föräldrar, systrar, farmor och andra släktingar och vänner till familjen. Men, det händer att hans klasskompisar ropar ”sut” (”läppspalten”) efter honom. Det gör honom så arg och ledsen att det händer att han börjar slåss för att få dem att sluta.


Nicaragua: Ett drabbat folk får hjälp med säker kirurgi
Nicaragua
Från fältet

Peter Radell, till vardags barn- och narkosläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, har lång erfarenhet av att arbeta som volontär i Nicaragua.


Filippinerna: Mamma Vivap drabbades av en depression
Filippinerna
Från fältet

När lilla Vhira Yzabelle föddes en dag i september 2017 på ett sjukhus i staden Iloilo, på en av Filippinernas många öar, blev mamma Vivap helt överrumplad av sina känslor. Hon grät förtvivlat och kunde inte förmå sig till att ens hålla sitt barn.


Andréa sprider leenden världen över
Sverige
Från fältet

Att engagera som volontär sig var en självklarhet men att valet föll just på Operation Smile berodde på att Andréas egen lillasyster hade gomspalt.


Sarinah hjälper barn i sitt gamla hemland
Filippinerna
Från fältet

I mitten av maj är det dags för operationssköterskan Sarinah Rebucas att ge sig av på ännu ett medicinskt uppdrag till Filippinerna. Filippinerna består av 7 000 öar och denna gång är det ön Negros och staden Bacolod som ska få besök av Sarinah och de andra volontärerna från Operation Smile.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile