Rwanda: Elaine om tre unga hjältar!
Rwanda
Från fältet

När uppdraget var över åkte Elaine dock inte hem till Sverige igen. I stället valde hon att åka raka vägen till Etiopen för att medverka på ännu ett uppdrag – och dit är hon på väg i skrivande stund. Vad säger man om en sådan insats?


Ett fantastiskt sätt att få en sannare bild av hur världen ser ut
Madagaskar
Från fältet

Monica Barr Agholme, till vardags tandläkare och utbildare på Tandläkarhögskolan i Stockholm, har just kommit hem efter ett medicinskt uppdrag i Toamasina, på Madagaskars ostkust. Det var Monicas andra uppdrag för Operation Smile; tidigare har hon varit i Vietnam.


Andréa sprider leenden världen över
Sverige
Från fältet

Att engagera som volontär sig var en självklarhet men att valet föll just på Operation Smile berodde på att Andréas egen lillasyster hade gomspalt.


Rwanda: Nu ser Enok möjligheter i livet
Rwanda
Från fältet

Enoks berättelse om svåra trakasserier förmedlar en vanlig bild av hur livet ser ut för tusen och åter tusen av Operation Smiles patienter, men medan de flesta av våra patienter är barn när de får hjälp tvingades Enok utstå människors elaka behandling i 25 långa år.


Etiopien: ”I rollen som volontär får jag ut mer än vad jag kan ge”
Etiopien
Från fältet

Under ett medicinskt uppdrag i Jimma, Etiopien, fick Hidaya Abdulrahim, en av Operation Smiles Unga volontärer, ett intressant samtal med den brittiska volontären och sjuksköterskan Shuling. Shuling har varit ute på mer än 30 uppdrag med Operation Smile, något som fick Hidaya att fundera kring vad som gör att någon väljer att lägga så mycket tid på volontärarbete.


Colombia: Vård för en ljusare framtid – berättelsen om Oscar
Colombia
Från fältet

Vem som än får syn på den här unge mannen, cyklandes längs gatorna i Bogotá, strosandes över området kring Universitet El Bosque med en tung väska på ena axeln, skulle ha svårt att tro att läkarna en gång sa till hans familj att han var dömd till ett eländigt och olyckligt liv.


Colombia: Vård för en ljusare framtid – Ett lättare liv för Luciana
Colombia
Från fältet

Nury visste egentligen att hon skulle föda ett barn med läpp-käk-gomspalt. Missbildningen hade upptäckts i samband med ett ultraljud i sjunde månaden, men Nury valde att inte riktigt ta till sig den informationen.


Filippinerna: Gigantiskt forskningsprojekt hoppas lösa gåtan LKG, del 2
Filippinerna
Från fältet

International Family Studys projektledare Frederick Brindopke ger oss insikt i det unika medicinska forskningssamarbetet IFS.


Rwanda: Judiths prövningar
Rwanda
Från fältet

Prövningarna i Judiths liv började egentligen långt innan hon fick sin son, Alejandro. Som föräldralös flicka var Judiths tillvaro en ständig kamp för att hitta något att äta. När hon bara var 17 år kom så Alejandro till världen. Judith kände sig väldigt ensam där hon låg med den nyfödde på armen, utan någon familj att vända sig till.


Vietnam: Lille Bui blir kallad ”läppspalten”
Vietnam
Från fältet

Bui är en självständig, pratsam och gladlynt treåring och högt älskad av sina föräldrar, systrar, farmor och andra släktingar och vänner till familjen. Men, det händer att hans klasskompisar ropar ”sut” (”läppspalten”) efter honom. Det gör honom så arg och ledsen att det händer att han börjar slåss för att få dem att sluta.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile