"Jag fick aldrig äta tillsammans med min familj"

Ghana: Aqua Atta, 10

mary_aqua_atta_ghana.png

Jag heter Aqua Atta, men i skolan kallas jag Mary. Jag går i skolan för att jag verkligen vill lära mig att läsa och skriva. Jag vill bli sjuksköterska.

Innan jag opererades brukade folk stirra på mig och jag hade svårt att koncentrera mig i skolan. Jag kände ju att jag var annorlunda. Hemma fick jag aldrig äta tillsammans med resten av min familj, jag vet inte varför. Min mamma var den enda som åt med mig.

Min mamma tog med mig till sjukhuset fastän pappa inte ville det. Jag var rädd, men jag ville så gärna få min läpp lagad. Men jag lyssnade på vad Clement från Operation Smile sa om operationen, att den inte var farlig. Han visade oss bilder och sa att de bara sydde ihop alla delar, och jag trodde honom. 

När jag såg mig själv i spegeln för första gången efter operationen tyckte jag att jag var så fin. Jag kände mig så glad!

Nu, vart jag än går, så blir jag väl mottagen. Jag känner mig inte längre blyg, jag kan gå dit jag aldrig vågat gå förut. Jag går till och med till stranden nu, till havet. Det är min favoritplats. Jag äter tillsammans med min familj. Jag är så glad för det. Det får mig att känna mig normal, som en av dem.
 


Var med och förändra liv!

 


 

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile