För nya leenden

Operation Smile är en medicinsk hjälporganisation som utför livsviktiga operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt. Nu vill vi ge 150 barn nya leenden – var med och sprid glädje i världen med oss!

Tillsammans för nya leenden

En operation ger ett barn med läpp-käk-gomspalt helt nya förutsättningar i livet och ett nytt leende. I samband med World Smile Day den 7 oktober vill vi nu samla in pengar till 150 livsviktiga operationer. Vi utmanar dig att vara med! Gör något som gör dig glad och samla samtidigt in pengar – kanske målar du som Sven-Eric i filmen, stickar som Inga eller vandrar som Ebba? Oavsett vad du gör, gör ditt bidrag stor skillnad.

Swisha för nya leenden

En operation som förändrar ett liv för alltid kan kosta så lite som 2 400 kronor. Inför World Smile Day den 7 oktober vill vi nu samla in 360 000 kronor – vilket motsvarar 150 operationer. Tillsammans gör vi skillnad!

Swisha din gåva här

Spring, JOGGA, RULLA ELLER GÅ för nya leenden

1–10 oktober anordnar vi för andra året det virtuella loppet ”45 minuter för nya leenden”. Ta dig så långt du kan eller vill på 45 minuter, vilket är så lång tid det kan ta att operera ett barn med läppspalt.

Anmälningsavgiften på 195 kronor går oavkortat till Operation Smile och du registrerar enkelt ditt lopp i appen RaceONE. Om du vill tävla – mot dig själv eller andra – kan du hålla ett öga på resultatlistan.

Anmäl dig här

Ebba vandrar för nya leenden

Ebba Lonaeus vandrade i somras tvärs över hela Storbritannien, från norr till söder, och samlade samtidigt in pengar till Operation Smile. Nästan på dagen tre månader efter starten i april, 205,6 mil och 2 971 136 steg (!) senare, gick hon i mål vid Land’s End.

– Jag valde Operation Smile för att ert arbete känns viktigt. Jag vet ju att för de barn som får en operation skapas förutsättningar att bli inkluderade i en gemenskap och längre fram att komma ut i yrkeslivet, säger Ebba, som självklart även deltar i vårt lopp ”45 minuter för nya leenden”!

Barn efter operation av Operation Smile

insamling FÖR NYA LEENDEN

Möjligheten att starta en egen insamling finns alltid! På insamlingssidan kan du hitta inspiration och se vad andra gör för att hjälpa barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt till ett bättre liv. Varje insamlad krona gör skillnad!

Starta en insamling

Operation Smile

Operation Smile är en medicinsk hjälporganisation som erbjuder kostnadsfria operationer för barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt i låg- och medelinkomstländer. Organisationen bildades i USA 1982 och har funnits i Sverige sedan 2010. Med hjälp av 6 000 volontärer, varav drygt 200 från Sverige och övriga Norden, kan Operation Smile erbjuda kostnadsfri vård. Organisationen, som är politiskt och religiöst obunden, har ett 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Kollage med närbilder av glada medarbetare från hela världen och texten Life's changing smiles #45ForSmiles

FÖRETAG FÖR NYA LEENDEN

Engagera kolleger och medarbetare för nya leenden i en rolig och meningsfull aktivitet till förmån för barn med läpp-käk-gomspalt eller ge en företagsgåva som förändrar liv och sprider glädje. Alla engagemang och bidrag gör skillnad!

För företag