Nyheter

​​Ett barn som föds med läpp-, käk- och gomspalt får ofta leva ett ensamt liv i utanförskap. I värsta fall står barnets liv på spel. Operation Smiles volontärer och givare ger barnen möjlighet till ett helt nytt liv. Här kan du läsa nyheter och berättelser från vår verksamhet.

Kategorier:
Berättelse

Lilla Yitci charmade alla

Yitci var en bedårande söt treåring som snabbt charmade alla när hon kom med sin mamma Rosibel till Operation Smiles medicinska uppdrag i staden Tegucigalpa, i Honduras.

Läs mer Honduras 2019-05-21
Nyhet

Operation Smile utsågs till Årets Organisation

När insamlingsbranschens egna ”guldägg” delades ut på tisdagskvällen utsågs Operation Smile till Årets Insamlare i kategorin Organisation – branschens finaste pris och det enda i sitt slag.

Läs mer Sverige 2019-05-15
Berättelse

Vård för en ljusare framtid – Ett lättare liv för Luciana

– Hon föddes en fredagsmorgon och det första sjuksköterskan gjorde var att lägga henne högt upp på mitt bröst, så att jag inte skulle se hennes ansikte, minns mamma Nury.

Läs mer colombia 2019-05-15
Uppdrag

Uppdrag på gång i maj

Ny månad, nya leenden!

Läs mer 2019-05-01
Berättelse

Andréa sprider leenden världen över

Hon är en av drygt 200 svenska volontärer som åker på uppdrag till låg- och medelinkomstländer för att operera barn med läpp-, käk- och gomspalt. På åtta år har hon varit i väg 20 gånger!

Läs mer 2019-04-26
Berättelse

Filippinerna: Joseph drömmer om att bli polis

Joseph har hunnit bli sju år. Han går i andra klass och tycker om att gå i skolan. – Jag har många kompisar nu. Ingen retar mig längre. Jag har tre bästisar på skolan, säger Joseph och berättar att han har två bästisar hemma också, bland grannbarnen.

Läs mer Filippinerna 2019-04-25
Berättelse

Filippinerna: Apolinario längtar efter sin operation

14-årige Apolinario är en blyg och stillsam pojke. Han har kommit till Operation Smiles uppdrag i Bacolod City tillsammans med en barnmorska från den lilla staden där han bor, flera timmars resa bort. Nu är han förväntansfull över att få en operation!

Läs mer Filippinerna 2019-04-15
flicka 8 månader gammal strålar av glädje efter sin operation Uppdrag

Uppdrag på gång i april

Ny månad, nya leenden!

Läs mer 2019-04-01
Uppdrag

Varför jag är volontär för Operation Smile

Varför vill man vara volontär för Operation Smile? Hör Björn ”Bjurn” Zarén berätta om att sprida leenden – men även kunskap – ut i världen.

Läs mer 2019-03-21
Nyhet

Filantrop med teknisk touch sponsrar Operation Smile

I mars 2019 åker Bontouchs vd Martin Forsling och hans dotter Ellen, själv född med läpp-käk-gomspalt, med Operation Smile på ett medicinskt uppdrag i Indien för att följa arbetet i fält.

Läs mer Sverige 2019-03-20
Visa fler

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.