Projektledare insamling

Operation Smile befinner sig i en expansiv fas med ambitiösa tillväxtmål. Nu söker vi en projektledare för insamling. Vi letar efter dig som vill ta ett helhetsgrepp kring engångsgåvor via DM, bilagor, spontangåvor samt minnes- och hyllningsgåvor; kanaler och givande som är väldigt viktiga i vårt insamlingsarbete mot privatpersoner.

I din roll ansvarar du för att projektleda insamlingsarbetet mot privatpersoner via främst postala kanaler och för att ta initiativ till utveckling som bidrar till att öka vår insamling. Du ingår i avdelningen marknad & insamling, men kommer att jobba tätt i tvärfunktionella team. I ditt arbete har du stöd av en analytiker och en lojalitetsansvarig såväl som av flera andra erfarna och engagerade kollegor. Tillsammans med teamet utvecklar och implementerar du strategier för hur vår insamling kan stärkas. Du rapporterar till chefen för marknad- & insamling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Du arbetar, tillsammans med dina kollegor, för att öka intäkterna från privata givare
  • Du projektleder postal rekrytering samt bearbetning av befintliga givare
  • Du projektleder arbetet med insamling via minnes-/hyllningsgåvor
  • Du jobbar med budget och uppföljning av aktiviteter inom ramen för rollen
  • Du är beställare gentemot leverantörer såsom tryckerier och mediebyråer samt vår egen inhouse-byrå

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat med insamling tidigare. Du är van att projektleda, är resultatdriven och har erfarenhet av att analysera data och dra slutsatser utifrån den för att optimera resultatet. Du har en känsla för det skrivna ordet och för vad som får människor att vilja ge. Som person är du strukturerad, självgående och initiativrik. Stor tonvikt läggs på samverkan internt för att gemensamt verka för att öka intäkterna. God samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vi erbjuder

Tillsammans med oss på Operation Smile bidrar du till att förbättra hälsa och livskvalitet för barn födda med läpp-käk-gomspalt i länder där behoven av bland annat säker kirurgi är som störst. Vi utgår från våra värderingar i allt vi gör: glädjen i att förändra liv, modet att utvecklas samt tillsammans mot samma mål.

Vi är en snabbfotad medicinsk hjälporganisation med entreprenöriell anda. Vi erbjuder målstyrd arbetstid och en flexibel arbetsplats med möjlighet till 50% arbete hemifrån. Operation Smile Sverige är medlemmar i Fremia och tillämpar deras kollektivavtal. Vårt kontor är beläget i nyrenoverade trevliga lokaler på Adolf Fredriks Kyrkogata i Stockholm. Tjänsten är på heltid (37,5 tim/v) och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Känns detta som en roll för dig? Mejla din ansökan till ted.henningsson@operationsmile.org. Intervjuer sker löpande.

Om Operation Smile:

Operation Smile är en internationell medicinsk hjälporganisation som bildades i USA 1982 och i Sverige 2010. Totalt finns över 6 000 medicinska volontärer från 60 länder, varav 220 i Norden. Med stöd av generösa givare, både privatpersoner och företag, har Operation Smile hittills genomfört över 300 000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika. Varje operation förändrar ett barns liv för alltid. Operation Smiles vision är en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi som förbättrar hälsa och livskvalitet. Tack vare våra medicinska volontärer, som delar med sig av sin tid och sin kunskap, kan vi erbjuda barn i låg- och medelinkomstländer operationer utan kostnad för deras familjer. Operation Smile är politiskt och religiöst obundna. Vi kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och har 90-konto.