Operation Smile i världen

Sedan starten 1982 har Operation Smile genomfört över 290 000 livsförändrande operationer.

Karta över var Operation Smile finns i dag och vårt fokusområde i dessa länder:karta-operation-smile.PNG

pil-orange.jpg


Länder där vårt fokusområde är att operera alla som idag lever med obehandlad läpp-, käk- och gomspalt och som väntar på behandling; det vill säga korta den ”kö” som finns i landet.

 


Länder: Dominikanska Republiken, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Sydafrika, Thailand, Vietnam.

pil-bla.jpg


Länder där vårt fokusområde är att utöka den kirurgiska kapaciteten i landet. I vissa länder hjälper vi allra bäst genom att se till att utöka antalet utbildad personal som då kan genomföra operationerna själva när vi inte är på plats.

 


Länder: Brasilien, Demokratiska Republiken Kongo, Colombia, Filippinerna, Indien, Kina, Madagaskar, Mexiko.

pil-lila.jpg


Länder där vårt fokusområde är att upprätthålla en effektiv programverksamhet. I vissa länder försöker vi hålla nivån av antalet patienter i schack för att undvika bildandet av nya köer med människor som tvingas leva utan behandling.

 


Länder: Bolivia, Brasilien, Ecuador, Egypten, Etiopien, Ghana, Haiti, Jordan, Kenya, Panama, Paraguay, Peru, Ryssland, Rwanda, Malawi, Marocko, Myanmar, Venezuela.

pil-gron.jpg


Resursländer som primärt arbetar med insamling och volontärrekrytering för medicinska uppdrag. Sverige är ett av 10 resursländer.

 


Länder: Australien, England, Förenade Arabemiraten, Irland, Italien, Kanada, Schweiz, Sverige, Sydkorea, USA.


 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile