Nyheter

Nyhet

Operation Smile får 12 miljoner från Svenska Postkodlotteriet

Operation Smile har tilldelats 12 miljoner kronor i Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare. Genom detta stöd kommer Operation Smile nu kunna jobba mer långsiktigt genom att stärka hälsovården i länder som saknar egna resurser.

Läs mer Svenska Postkodlotteriet 2023-03-15
Nyhet

Hallå där… Morten Kildal, nyss hemkommen från Rwanda!

Vår volontär Morten Kildal är plastikkirurg och specialist inom brännskadekirurgi. Nyligen tillbringade han två veckor i Rwanda för att delta vid och leda ett utbildningsprogram i rekonstruktiv kirurgi som drivs i Operation Smiles regi.

Läs mer Rwanda 2023-02-20
Nyhet

Återbesök i Filippinerna: Efrens berättelse

Som barn var Efren ensam och utstött. Men i dag ser livet helt annorlunda ut för Efren som hunnit bli 18 år.

Läs mer Filippinerna 2023-01-24
Nyhet

Fler ungdomar i Sverige känner sig ensamma

Var femte svensk i åldern 18–29 år känner sig mer isolerad nu än under pandemin. Det visar en ny Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av Operation Smile.

Läs mer Sverige 2023-01-20
Nyhet

Ja, må hon leva i hundra år till!

I somras firade Anna-Lisa Holmgren från Göteborg sin 100-årsdag tillsammans med vänner och familj. Men något presentbord var det aldrig tal om.

Läs mer Sverige 2023-01-20
Clara 11 år Nyhet

Skattereduktion för din gåva

Information om skattereduktion för din gåva till oss Avdraget omfattar 25 procent av gåvobeloppet och kan kombineras med gåvor till olika organisationer. Avdraget gäller dig som är över 18 år och ger gåvor om minst 200 kronor till ett totalbelopp om minst 2…

Läs mer 2022-12-22
Nyhet

Två plastikkirurger blir fem i Rwanda

För tre år sedan startade Operation Smile en specialistutbildning i Rwanda med finansiellt stöd av Svenska Postkodlotteriet. När de tre studenterna nu examineras ökar antalet plastikkirurger i Rwanda med 150 procent! Samtidigt når man också en annan viktig milstolpe: landet får sin allra första kvinnliga plastikkirurg.

Läs mer Rwanda 2022-12-08
Nyhet

”Jag vill vara med och ge lite tillbaka”

Christian Gadsbøll är till vardags barnläkare och neonatolog på Skånes universitetssjukhus och jobbar både i Lund och i Malmö. I våras, när pandemin släppte sitt stenhårda grepp om världen, reste han till Madagaskar för att delta på sitt tredje uppdrag med Operation Smile.

Läs mer 2022-12-08
Birgitta och Ingrid i Fors kyrka Nyhet

En sommarkonsert med stor behållning

En sommarkväll i jämtländska Fors bjöds det på vacker musik i den fullsatta kyrkan till förmån för Operation Smile.

Läs mer 2022-09-22
Nyhet

World Smile Day – en dag fylld av leenden

7 oktober firas World Smile Day, en dag som uppmärksammar vikten av leenden och goda gärningar! Visste du att du kan ”swisha ett leende” till någon du bryr dig om och samtidigt hjälpa ett barn?

Läs mer Sverige 2022-09-12
Visa fler

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.