Nyhet Sverige 2024-02-06

Ny ambassadör: Azita Shariati!

Företagsledaren Azita Shariati har titlar som ”Näringslivets mäktigaste kvinna” och ”Sveriges bästa chef” i bagaget, och nu har hon tackat ja till att bli ambassadör för Operation Smile Sverige. I en värld där en så stor andel som 2/3 saknar tillgång till säker kirurgi och inte får de operationer de behöver, vill Azita vara med och göra skillnad.

Azita Shariati var tidigare vd för Sodexo och AniCura och som företagsledare har hon vunnit flera utmärkelser. Foto: Nirvana Gharni

– Att bli ambassadör för Operation Smile är en hedrande möjlighet att vara en röst för människor som behöver det allra mest och en chans att vara en del av något större än mig själv. Jag delar Operation Smiles värderingar och tror på en värld där varje individ har rätt till säker och nödvändig kirurgi, säger Azita Shariati.

Azita, som har gjort sig känd för en inkluderande ledarstil och radikalt förbättrat arbetet kring jämställdhet och mångfald inom sina företag, arbetar i dag främst med ledarskapsutveckling, förändringsledning, chefsrådgivning samt sitter i flera styrelser.

– Azitas engagemang och förmåga att nå ut blir värdefullt bland annat för att sprida kunskap om att en ynka tredjedel av världens befolkning får de operationer de behöver. Bristen på kirurger gör att människor med bränn- och traumaskador, liksom många av de barn som föds med läpp-käk-gomspalt, lider i onödan. Vi utbildar kirurger och stärker sjukvårdssystem på platser där behoven är som störst. När våra ambassadörer hjälper oss att sprida information ger det oss i förlängningen medel att göra ännu större nytta, säger Malin Söderström, t f generalsekreterare Operation Smile Sverige.

Malin Söderström sitter i en marmortrappa. Hon ler och ser rakt in i kameran.
Malin Söderström, tf generalsekreterare, ser stora fördelar med att Azita Shariati valt att engagera sig i Operation Smile. Foto: Malin Hoelstad

Sedan tidigare är kocken och programledaren Tina Nordström samt journalisten Malou von Sivers ambassadörer för Operation Smile Sverige.

Läs gärna mer om vår beskyddare och våra ambassadörer!

Nästa nyhet

Nyhet

”Operation Smile är en del av mitt liv, min andra familj”

Andrea föddes med spalt, något som i dag är en symbol för styrka för henne och en påminnelse om allt hon gått igenom sedan barnsben.

Läs mer Mexiko 2024-01-26

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.