glad liten pojke med gomspalt

Egen insamling

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Barn som ofta tvingas leva ett liv i utanförskap, får svårt med talet och riskerar att bli undernärda. Stöd oss så att fler barn kan få ett nytt liv!

Alla kan vara med

Alla kan vara med och samla in pengar så att fler barn överlever och får en ny start i livet! Starta en egen insamling själv, tillsammans med vänner, eller engagera hela klassen eller företaget.

Starta en insamling

Se pågående insamlingar

Inspireras av Albert

Vi har tidigare berättat om Albert som, när han var 11 år gammal, startade en insamling till förmån för Operation Smile. Albert föddes själv med läpp-käk-gomspalt och vet precis hur viktigt det är att få en operation – eller flera – så tidigt som möjligt i livet.

givare Albert fick pris från frii
Albert med det diplom han fick när han utsågs till Årets stjärnskott i tävlingen Årets insamlare, anordnad av FRII (branschorganisation för Sveriges frivilligorganisationer).

– Jag tänker att de flesta har ju råd att skänka en tia, i alla fall alla som är över 15 år. Det är inte en så stor summa, men om jag ber alla i Vadstena om en tia så blir det ändå väldigt mycket pengar. Jag har också funderat på någon utmaning, något knasigt som jag lovar att göra om jag kommer upp i en viss summa. Vi får se, det kommer på min Instagram i så fall; albertoperationsmile heter den.

Gör som Albert och starta en egen insamling redan i dag!

Se pågående insamlingar