Vårt arbete

Var tredje minut föds ett barn någonstans i världen med läpp-käk-gomspalt. Den enorma bristen på säker kirurgi leder dock till att många människor inte får rätt vård i tid. Operation Smile arbetar för att barn och vuxna ska få möjlighet att leva ett värdigt liv.

Om läpp-käk-gomspalt

Var tredje minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt. Spalt utvecklas tidigt under fosterstadiet och förekommer i hela världen, men varför det uppstår är än i dag en olöst gåta.

Läs mer

Patientresan

En operation är många gånger bara början på en lång resa. Vi erbjuder våra patienter vård som är kostnadsfri och individanpassad. För att resultatet av en operation ska bli så bra som möjligt behövs ofta långsiktigt stöd från flera medicinska yrkesgrupper.

Läs mer

Utbildning och långsiktighet

Utbildning och kunskapsöverföring utgör en viktig del av vår verksamhet. Vid våra medicinska uppdrag läggs stor vikt vid fortbildning och mentorskap, och för att stärka den lokala kapaciteten långsiktigt utbildar vi sjukvårdspersonal och plastikkirurger i låg- och medelinkomstländer.

Läs mer

Säker kirurgi

Två tredjedelar av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. God hälsa är en mänsklig rättighet och att inte ha tillgång till säker kirurgi kan orsaka stort lidande och vara direkt livshotande. Operation Smile arbetar för en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi.

Läs mer

Ekonomi

Vi strävar alltid efter att hålla kostnaderna nere och förvalta din gåva på bästa sätt. Här kan du fördjupa dig i våra siffror och läsa om effekterna av vårt arbete.

Läs mer