Förändra barns liv – och investera i ditt livs viktigaste resa

Med Operation Smiles skräddarsydda filantropiprogram kan du bli den avgörande faktorn som ger fler barn tillgång till livsavgörande kirurgisk vård.

Du kan göra skillnad

Var 3:e minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt (LKG) någonstans i världen. I höginkomstländer länder opereras barn med LKG kort efter födseln men i låg- och medelinkomstländer finns sällan möjlighet till operation. Det vill vi ändra på! 

Vi gör därför allt vi kan för att fler människor ska få ha tillgång till livsavgörande kirurgisk vård, oavsett var i världen man föds. Genom att arbeta med utbildning, partnerskap och riktade program, inom exempelvis näring och logopedi, säkrar vi tillgången till vård för hela länder och regioner.

Med hjälp av dina pengar kan vi hjälpa fler barn till överlevnad och röra oss närmare en värld där livsavgörande kirurgisk vård är tillgängligt för alla!

Möt och inspireras av vår samarbetspartner Bontouch

Jag tycker att det är viktigt att vara med som en positiv kraft i samhället, att vara en del av lösningen. Det är så lätt att tro att allt håller på att gå åt skogen, men så är det inte, säger Martin Forsling, CEO Bontouch.

Så här kan du bidra

Gör ditt livs resa med oss! Med Operation Smile Sveriges filantropiprogram får du den unika möjligheten att följa med oss ut i fält. Du får möta dem du hjälper och själv uppleva hur dina investeringar på plats blir livsförändrande för varje barn som opereras.

Du kan välja att finansiera ett av våra uppdrag eller ett specialprojekt. Du kan sponsra en lokal klinik eller stötta verksamheten i ett specifikt land. Tillsammans kommer vi fram till vilket upplägg som passar dig bäst. Här är några exempel på vad dina pengar kan gå till:

240 tkr – 100 operationer
Med denna summa möjliggör du att 100 barn får en operation – och en framtid med helt nya möjligheter.

500 tkr –  Medicinsk utrustning till 150 patienter
Du finansierar all medicinsk utrustning som krävs vid ett av våra internationella uppdrag.

1,2 mkr – Transport och logi för 1 400 barn
För denna summa bidrar du med transport, mat och tak över huvudet till 1 400 barn och deras medföljande i samband med operation.

2,5 mkr – Utbildning av 11 medicinska specialister
Bekosta ett skräddarsytt träningsprogram, Cleft Surgery Training Program, som utbildar de specialister som behövs för en spaltoperation.

Bidra till utbildning

Visste du att endast 2 procent av världens sjukvårdsarbetare finns i Afrika? Samtidigt bär kontinenten 25 procent av den globala sjukdomsbördan. Patienter som lever med spalt eller som drabbats av trafikolyckor och brännskador får inte vård i tid och tvingas till ett liv i utanförskap och fattigdom. Vi utbildar just nu unga läkarstudenter över hela den afrikanska kontinenten.

Gör ditt livs bästa investering: Utbilda en läkare – en god och hållbar gärning som räddar och förändrar liv!
175 000 kronor ger ett stipendium till en läkarstudent under ett år av hens specialistutbildning (inklusive kursavgifter, studiematerial och uppehälle).

Hör Christina Norman berätta om varför hon valt att stötta Operation Smile

Hör Christina Norman, en av våra allra första givare, berätta om varför hon valt att stötta Operation Smile sedan organisationen startade i Sverige 2010.

Hör av dig om du vill veta mer

Vill du veta mer om filantropiprogrammet? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Maya Jakobsson

Chief Development Officer

073-239 04 23

Möt Operation Smiles grundare

Entreprenörsparet Bill och Kathy Magees resa till Filippinerna 1982 kom att förändra, inte bara deras liv, utan livet för hundratusentals barn genom åren. Med Bills expertis inom plastikkirurgi och Kathys kompetens som barnsjuksköterska och socialarbetare, lade de grunden för en organisation med hög kompetens och standard inom kirurgi och eftervård.

Drömmen om att göra skillnad har lett till över 300 000 kostnadsfria och livsförändrande operationer på patienter med läpp-käk-gomspalt. Paret Magee, som än idag är aktiva i Operation Smile, har genom åren fått en rad utmärkelser. De är båda hedersdoktorer vid olika prestigeuniversitet världen över; sedan 2014 även vid Karolinska Institutet.

Läs mer här

Vill du veta mer?

Ladda ned vår fina PDF om filantropiprogrammet.

Ladda ned

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.