VOLONTÄRER

Våra volontärer drivs av ett mål: att ta hand om barn runt om i världen och ge dem bästa möjliga kirurgiska vård. Våra medicinska volontärer från mer än 80 länder donerar sin tid, kunskap och kompetens för att förändra barns liv.

“Det är det här jag gör och det jag brinner för. Att hjälpa barn med ansiktsdeformiteter och kunna ge dem chansen till ett nytt liv. Hemma finns det ju hjälp att få, men i de här länderna är de väldigt utlämnade och det är det som driver mig att fortsätta att åka.”
- Malin Hakelius, plastikkirurg, volontär sedan 2010

 

 

 

335 000

Antal timmar som donerats av våra medicinska volontärer förra året

 

200 000 000 kr

Uppskattat värde av tiden avsatt av
medicinska volontärer förra året

 

OMÄTBART

Det engagemang och hjärta våra
volontärer visar varje patient

 

 


“Det bästa med uppdragen är resultatet av vårt arbete. Det är en väldigt liten insats från mig som får så enormt stor betydelse för en annan människa. Vi lägger några timmar av våra liv och förändrar en annan människas liv för alltid.”

– Sture Blomberg, narkosläkare, volontär sedan 2013

 


"Det är ganska enkla saker vi gör, men som har en enorm skillnad. Inte bara för barnet utan för hela familjen - kanske till och med för större delen av byn"

- Andrea Berg, sjuksköterska, volontär sedan 2011


"Jag hade inte förstått hur viktiga dessa operationer är. Läppspaltsoperationer i Sverige handlar mest om utseende, men i Nicaragua är det mycket större än så. Folktro är att det är föräldrarnas fel och på många ställen får barnen knappt gå ut, får inga kompisar, blir mobbade, grannar och tidigare vänner tar avstånd av rädsla för att deras barn i sin tur ska drabbas”

- Anna Bengtsson, narkosläkare, efter sitt första uppdrag 2015


VI BEHÖVER DIN HJÄLP

För att vi ska kunna fortsätta göra
det vi gör, krävs volontärer som
ställer upp med sin tid och
kompetens, och givare som bidrar
med pengar och engagemang.


 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile