Pressrum

Pressmeddelanden

Var femte ung mer isolerad i dag än under pandemin

Sju av tio svenskar känner sig mindre isolerade i dag jämfört med under coronapandemin. Bland unga ökar dock känslan av ensamhet. Var femte ung svensk i åldrarna 18–29 år känner sig mer isolerad nu än…

Läs mer 2022-12-20

Drömprojekt mer än dubblar antalet plastikkirurger i Rwanda

När tre rwandiska plastikkirurger i dag får sin examen efter en treårig specialistutbildning, helt finansierad av Operation Smile Sverige, ökar antalet plastikkirurger i Rwanda med 150 procent! Samtidigt som man går från två till fem…

Läs mer 2022-12-08

Operation Smile Sverige för första gången på plats i Almedalen

När vi i år för första gången är på plats i Almedalen är det för att medverka i två olika seminarier, i sällskap av ett par av våra viktiga företagspartners.

Läs mer 2022-07-05
Visar 3 av 34

Presskontakt

Susanne Isberg

Kommunikatör
susanne.isberg@operationsmile.org
070-536 07 35

Om Operation Smile

Operation Smile är en global, medicinsk hjälporganisation som genomför operationer i låg- och medelinkomstländer på barn som lider av allvarliga ansiktsmissbildningar, främst läpp-käk-gomspalt.

Barn som föds med gomspalt riskerar att dö av undernäring eftersom de inte kan suga och därmed inte amma. De som överlever har svårt att tala och riskerar ett liv fyllt av trakasserier.

Med hjälp av medicinska volontärer (kirurger, narkosläkare, sjuksköterskor, logopeder m fl) kan Operation Smile erbjuda kostnadsfri vård. Vi arbetar också långsiktigt genom att utbilda lokal sjukvårdspersonal på plats samt virtuellt.

Vi är verksamma i över 30 länder och har sedan starten 1982 genomfört cirka 300 000 operationer.

Läs mer

Följ oss i sociala medier