Pressrum

Pressmeddelanden

Operation Smile Sverige för första gången på plats i Almedalen

När vi i år för första gången är på plats i Almedalen är det för att medverka i två olika seminarier, i sällskap av ett par av våra viktiga företagspartners.

Läs mer 2022-07-05

Svensk finansiering ökar antalet plastikkirurger i Rwanda med 150 procent

Tre rwandiska kirurger genomgår just nu en treårig specialistutbildning inom plastikkirurgi för att kunna ge bättre vård till patienter med brännskador, trauman, cancertumörer samt läpp-käk-gomspalt. När de i höst tar examen ökar antalet plastikkirurger i…

Läs mer 2022-05-09

Bananer gav 500 barn nya leenden

Förra året inledde Operation Smile Sverige ett samarbete med frukt- & gröntföretaget Daily Greens, där varje såld ekologisk banan genererar ett bidrag till operationer för barn födda med läpp-käk-gomspalt. När det första året nu har…

Läs mer 2022-04-20
Visar 3 av 32

Presskontakt

Susanne Edmark

Kreativ chef, varumärke och PR
susanne.edmark@operationsmile.org
070-932 97 99

Om Operation Smile

Operation Smile är en global, medicinsk hjälporganisation som genomför operationer i låg- och medelinkomstländer på barn som lider av allvarliga ansiktsmissbildningar, främst läpp-käk-gomspalt.

Barn som föds med gomspalt riskerar att dö av undernäring eftersom de inte kan suga och därmed inte amma. De som överlever har svårt att tala och riskerar ett liv fyllt av trakasserier.

Med hjälp av medicinska volontärer (kirurger, narkosläkare, sjuksköterskor, logopeder m fl) kan Operation Smile erbjuda kostnadsfri vård. Vi arbetar också långsiktigt genom att utbilda lokal sjukvårdspersonal på plats samt virtuellt.

Vi är verksamma i över 30 länder och har sedan starten 1982 genomfört cirka 300 000 operationer.

Läs mer

Följ oss i sociala medier