Året som gått 2021/2022

Här kan du läsa om effekten av Operation Smiles arbete som internationell medicinsk hjälporganisation under året som gått. Här hittar du också årsredovisningen med de senaste siffrorna.

Generalsekreteraren har ordet

Det har varit oroliga tider i världen, inte minst i vårt närområde. Generalsekreterare Annika Billing sammanfattar året som gått och berättar om Operation Smiles satsningar och globala mål för de kommande tio åren.

Läs mer

volontär ger tummen upp till tjej som väntar på operation

Volontärer i fält

Pandemin fortsatte att skaka om världen i början av året, men glädjande nog kunde de medicinska uppdragen återupptas. Våra volontärers engagemang är ovärderligt och under året kunde vi skicka ut 46 svenska volontärer till våra programländer.

Läs mer

Världshälsodagen 2022

I samband med Världshälsodagen i början av april genomförde vi en kampanj för att stötta organisationens långsiktiga satsning på utbildning. Kampanjen tog avstamp i Rwanda där Operation Smile, med stöd av Postkodlotteriet, varit med och arbetat fram en specialistutbildning för att öka landets plastikkirurgiska kapacitet.

Målet var att samla in 175 000 kronor, vilket är så mycket ett läsår kostar för en blivande plastikkirurg i programmet. Vår generösa partner Bontouch matchade gåvorna från våra givare och tillsammans kunde vi stötta en plastikkirurgs utbildning i 3,5 år!

45 minuter för nya leenden

Ted Henningsson springer till förmån för Operation Smile i höstens stora kampanj. Foto: Privat

Höstens stora kampanj var loppet ”45 minuter för nya leenden” som genomfördes i samband med World Smile Day i början av oktober. Loppet riktade sig till både privatpersoner och företag under parollen ”gå eller spring i 45 minuter på valfri plats”. Att valet föll på 45 minuter beror på att det är just så lång tid en spaltoperation kan ta.

Anmälningsavgiften gick oavkortat till Operation Smile till förmån för barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt. Och deltagarna kom inte bara från Sverige, det var också aktivitet i länder som Thailand, USA och Italien, vilket vi kan tacka våra engagerade företagspartners Mölnlycke och Karo Pharma för.

Viktiga partnersamarbeten

Våra partnerskap skräddarsys efter det enskilda företagets önskemål och möjligheter. Under året har bland annat de svenska företagen Mölnlycke, Karo Pharma och Daily Greens engagerat sig på olika sätt i Operation Smile.

Läs mer om våra partnerskap