Ditt företag kan rädda liv!

Barn som föds med läpp-käk-gomspalt har ofta stora svårigheter att amma och få i sig näring under de första kritiska månaderna i livet. Det kan leda till undernäring, försenad tillväxt och utveckling. Ibland till och med till att barnet dör. Ditt företag kan rädda liv genom att finansiera ett tre dagar långt ”nutrition bootcamp”.

Operation Smile driver ett nutritionsprogram för att hjälpa undernärda barn att bli friska och starka nog för en operation. Under ett så kallat ”nutrition bootcamp” som kostar 30 000 kronor kan vi hjälpa 30 undernärda barn och deras familjer. Under ett sådant bootcamp får familjerna

  • matpaket och tips på bra amningstekniker
  • specialanpassade nappflaskor och bröstpumpar 
  • individanpassade behandlingsplaner 
  • utbildning inom näringslära, bra kost och lokala råvaror
  • information om vikten av rent vatten, sanitet och hygien.

Ditt företag kan göra skillnad

Genom att ge en företagsgåva kan ditt företag göra stor skillnad för ett barn med läpp-käk-gomspalt. Med en gåva på 30 000 kronor kan ni finansiera ett helt bootcamp för 30 barn.

Ge en företagsgåva

Karo Healthcare stöttar nutritionsprojekt

Karo Healthcare är huvudpartner till Operation Smile sedan 2018. Det som började med en vilja att ge, är i dag ett gediget partnerskap med stort medarbetarengagemang, flera aktiviteter och en långsiktig investering i ett nutritionsprojekt i Filippinerna. Som en del av partnersamarbetet besökte Karo Healthcare även ett bootcamp på Madagaskar under våren 2024.

Rayans väg till en operation

Rayan och hans mamma Patricia kom till ett uppdrag på Madagaskar när Rayan bara var några veckor gammal. Hans läpp-käk-gomspalt gjorde det svårt för honom att amma, och Patricia kämpade för att han skulle gå upp i vikt. Efter ett år hoppas hon nu att Rayan ska få en operation.

Se filmen här