Operativ chef till Operation Smile Sverige

Vill du arbeta inom en av Sveriges mest framgångsrika insamlingsorganisationer och utveckla finansiella strukturer både i Sverige och internationellt?

Operation Smile Sverige söker nu en proaktiv och driven operativ chef som ska leda den operativa avdelningen som hanterar ekonomi, givarservice, digital affärsutveckling och HR.

Avdelningen består av nio medarbetare, varav fyra av dessa direktrapporterar till dig. Vidare har du även en viktig roll i Operations Smiles internationella kontext där du samarbetar tätt med den globala ekonomifunktionen, baserad på moderorganisationen i USA, kopplat till vidareförmedling av finansiella medel till Operation Smiles 36 programländer.

Dina huvudsakliga arbetsområden

  • Leda och utveckla den operativa avdelningen samt säkerställa högkvalitativ intern leverans av dess funktioner.
  • Ansvara för organisationens ekonomifunktion samt den interna budgetprocessen inkluderat uppföljnings- och analysarbete.
  • Representera Operation Smile Sverige inom finansiella frågeställningar i den internationella kontexten samt driva utveckling av strukturer och rutiner kopplat till uppföljning av finansiella medel.
  • Kontaktperson mot bokföringsbyrå och revisorer samt ansvara för årlig revision.
  • Rapportera till Generalsekreterare och ingå i Operation Smile Sveriges ledningsgrupp.

Vi erbjuder

På Operation Smile Sverige får du bidra till att förbättra hälsa och livskvalitet för de mest utsatta människorna, både barn och vuxna, som lever i låg- och medelinkomstländer.

Vi är en snabbfotad medicinsk expertorganisation med entreprenöriell anda där vi ser möjligheter i utmaningarna. Vi erbjuder målstyrd arbetstid och en flexibel arbetsplats vilket innebär ett stort mått av frihet under ansvar. Operation Smile Sverige är medlemmar i Fremia och tillämpar deras kollektivavtal. Vårt kontor är beläget i nyrenoverade trevliga lokaler på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. Tjänsten är på heltid och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomiområdet och som tidigare haft ett helhetsansvar över en ekonomifunktion. Du är trygg i din kompetens när det gäller interna budgetprocesser och har även god systemkunskap. Eftersom uppdraget innebär personalansvar, där två av dina fyra underställda är chefer, ser vi framför oss att du har erfarenhet av formellt personalansvar med gott resultat. Vidare har du erfarenhet av att initiera och driva strategiskt utvecklingsarbete samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
Har du erfarenhet av att jobba inom en internationell och/eller interkulturell kontext ser vi det som ett plus, liksom om du har erfarenhet från en annan civilsamhällesorganisation. Det är även meriterande om du har kunskap om ytterligare andra verksamhetsområden än ekonomi.

Som person är du trygg i en ledande position och har ett analytiskt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en roll med många kontaktytor i olika kontexter och skapar naturligt relationer i ditt arbetsutövande. Vidare drivs du av att arbeta i en strategisk position med operativa inslag och har förmågan att navigera i en internationell organisation som ständigt strävar efter att utvecklas och göra mer för sin målgrupp.

Ansökan

Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli operativ chef hos Operation Smile Sverige via signerarekrytering.se. Eftersom urval sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt, allra senast den 23:e maj. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, 073-834 33 20 eller Hanna Palmsten, 076-301 95 57.


2/3 av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. Operation Smile är en internationell medicinsk hjälporganisation som förändrar liv genom kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt och andra kirurgiska behov. Vi finns i länder där behoven är som störst. I nära samarbeten med lokala partners, genom utbildning och kunskapsutbyten och med stöd av våra givare och medicinska volontärer, arbetar vi för en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi. Läs mer på operationsmile.se