Operation Smile Sverige firar 10 år

Sedan starten har vi genomfört tusentals livsförändrande operationer. Varmt tack till våra fantastiska givare och volontärer som gör det möjligt!

Vårt första uppdrag

I oktober 2010 kunde vi för första gången, tack vare pengar från Postkodstiftelsen, skicka ut svenska volontärer. Uppdraget gick till Addis Abeba i Etiopien, ett av de länder där barn födda med läpp-käk-gomspalt sällan får en operation om hjälpen inte kommer utifrån. Våra medicinska volontärer har genom åren förändrat människors liv och ingjutit nytt hopp hos barn och vuxna. 

Vårt arbete hade dock inte varit möjligt utan våra fantastiska givare. Er generositet gör skillnad och det är med stor tacksamhet och stolthet som vi tillsammans med er blickar tillbaka på tio otroliga år!
 
Tillsammans sprider vi nya leenden – tillsammans förändrar vi liv. ❤

Minns du Joseph från Filippinerna?

Minns du Joseph, pojken i Filippinerna som föddes med dubbel läpp-käk-gomspalt? Före operationen plockade han skrot tillsammans med sin pappa, i stället för att gå i skolan. I dag, efter operationen, ser Josephs tillvaro helt annorlunda ut. Se hur det gick för Joseph i vår kortfilm.

Se fler patientberättelser här!

”Många av de här barnen har ingen möjlighet att gå i skolan, eller få kompisar utan hålls undangömda.”

Vi har över 200 medicinska volontärer i Sverige som åker ut på internationella uppdrag utan ersättning. En av dem är plastikkirurgen Patrik Boivie. Hör honom berätta om vad som gör honom så stolt över att vara volontär för Operation Smile och vad det betyder att få vara med och förändra livet för barn födda med läpp-käk-gomspalt.

Se fler volontärberättelser här!

”Efter Addis förändrades livet. För mig har Operation Smile förstärkt hur ofantligt viktig och stor kärleken är.”

Birgitta Kerstis, barnsjuksköterska

”Oavsett vad vi jobbar med är det här ett gemensamt mål som är lätt att ta till sig, som skapar väldigt mycket glädje.”

Hör Kristina Lönnqvist, CSR Lead Mölnlycke, och Sami Ashani, Product Development Manager Mölnlycke, berätta om varför företaget väljer att stötta Operation Smile. Tack vare samarbetet kan vi tillsammans hjälpa fler barn, födda med läpp-käk-gomspalt att få den vård de så väl behöver.

Se fler givarberättelser här!

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.