Operation Smile Sverige firar 10 år

Sedan starten har vi genomfört tusentals livsförändrande operationer. Varmt tack till våra fantastiska givare och volontärer som gör det möjligt!

Vårt första uppdrag

I oktober 2010 kunde vi för första gången, tack vare pengar från Postkodstiftelsen, skicka ut svenska volontärer. Uppdraget gick till Addis Abeba i Etiopien, ett av de länder där barn födda med läpp-käk-gomspalt sällan får en operation om hjälpen inte kommer utifrån. Våra medicinska volontärer har genom åren förändrat människors liv och ingjutit nytt hopp hos barn och vuxna. 

Vårt arbete hade dock inte varit möjligt utan våra fantastiska givare. Er generositet gör skillnad och det är med stor tacksamhet och stolthet som vi tillsammans med er blickar tillbaka på tio otroliga år!
 
Tillsammans sprider vi nya leenden – tillsammans förändrar vi liv. ❤

Minns du Clara?

Hon är ett av alla de tusentals barn som vi har mött under våra medicinska uppdrag. Clara föddes med dubbel läpp-käk-gomspalt och har, tillsammans med sin pappa Dédé, kommit till inte mindre än tre av våra uppdrag på Madagaskar. Se hur det gick för Clara i vår fina kortfilm!

Se fler patientberättelser här!

”En självklarhet att engagera mig i Operation Smile”

Malin Hakelius, plastikkirurg, har varit med sedan vårt allra första uppdrag, i Etiopien. Malin berättar varför hon valde läkarbanan – och Operation Smile.

Malin är en av drygt 200 svenska volontärer, som utan ersättning ger av sin tid och kunskap för att hjälpa barn med läpp-käk-gomspalt. Utan våra volontärer vore vårt arbete inte möjligt!

”Efter Addis förändrades livet. För mig har Operation Smile förstärkt hur ofantligt viktig och stor kärleken är.”

Birgitta Kerstis, barnsjuksköterska

Vår allra första månadsgivare

– Operation Smiles arbete är jätteviktigt. Inte bara för barnen som får en operation, utan även för deras familjer som kan bli helt utmobbade ur samhället. Hör Malin Billing, Operation Smile Sveriges allra första månadsgivare, berätta varför hon väljer att stödja Operation Smile genom bidrag varje månad.

Se fler givarberättelser här!

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.