Nyhet USA 2019-05-24

Prisregn över Operation Smile på Telly Awards

Operation Smile fick uppleva ett prisregn när amerikanska Telly Awards i veckan gick av stapeln i USA. Sex filmer vann inte mindre än elva priser, varav fyra prestigefyllda guld, i konkurrens med bland andra CNN och CBS News.

Priset, som delades ut för 40:e året i rad, såg dagens ljus 1979 och har sedan dess årligen belönat produktioner inom tv, video och webb – kort sagt filmer för olika plattformar. Telly Award belönar produktioner från några av världens mest framgångsrika tv- och produktionsbolag, reklambyråer och andra publicister.

Operation Smile Sveriges kommunikationschef Susanne Edmark har producerat en av de sex belönade filmerna – These Surgeons Dream of Healing Their Community tillsammans med ett team bestående av Markus Jordö (foto/redigering) och Beny Zambrano (foto).

Filmen skildrar ett pilotprojekt som Operation Smile driver i nordöstra Nicaragua med stöd av en brittisk bank (UBS). Projektet, Kirurgi åt folket, har som mål att höja den kirurgiska nivån och tillgången till kirurgisk vård på två regionsjukhus på landsbygden. Förhoppningen är att se till att sjukhusen själva ska kunna ta hand om alla patienter som behöver en operation, inklusive barn födda med läpp-käk-gomspalt som idag inte får någon hjälp alls i den här regionen.

– Det är otroligt hedrande och roligt att bli prisad, särskilt när det handlar om filmer som skildrar det viktiga arbete vi gör för att öka tillgången till kirurgisk vård i länder som till exempel Nicaragua. Vi är måna om att skildra verkligheten snarare än att göra reklam eftersom verkligheten i sig är tillräckligt stark och engagerande. De här priserna är ett kvitto på att det vi gör engagerar människor, säger Susanne Edmark.

THESE SURGEONS DREAM OF HEALING THEIR COMMUNITY
Producerad av Susanne Edmark, Operation Smile Sverige
GULD i kategorin Non-Broadcast General-Documentary: Series
SILVER i kategorin Non-Broadcast General-Not-for-profit

Nästa nyhet

Nyhet

Operation Smile utsågs till Årets Organisation

När insamlingsbranschens egna ”guldägg” delades ut på tisdagskvällen utsågs Operation Smile till Årets Insamlare i kategorin Organisation – branschens finaste pris och det enda i sitt slag.

Läs mer Sverige 2019-05-15

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.