Nyhet Sverige 2019-05-15

Operation Smile utsågs till Årets Organisation

När insamlingsbranschens egna ”guldägg” delades ut på tisdagskvällen utsågs Operation Smile till Årets Insamlare i kategorin Organisation – branschens finaste pris och det enda i sitt slag. Årets insamlare uppmärksammar och belönar de viktiga insatser som utförs för att finansiera civilsamhällets organisationer.

Personal från Operation Smiles kansli fanns på plats för att ta emot den fina utmärkelsen. Från vänster: Andreas Magnell, Ted Svensson, Susanne Edmark, Malin Svensson och Annika Billing. Foto: Frii

– Jag är otroligt stolt och glad över att få ta emot det här priset! Jag tror att en del av vår framgång är att vi lyckats skapa aktuella och relevanta insamlings- och varumärkeskampanjer med tydlig koppling till vår verksamhet och vårt ändamål – och som verkligen berör människor på djupet, säger Annika Billing, generalsekreterare Operation Smile. 

Det är FRII, insamlingsorganisationernas branschorganisation, som varje år delar ut pris i fem olika kategorier: Organisation, Kampanj, Givare, Företagssamarbete och Kollega. Operation Smile var i år även nominerat i kategorin Kampanj, efter en lyckad och uppmärksammad utställning på Fotografiska i Stockholm. Juryns motivering för priset som Årets Organisation 2018, lyder: 

”Med en förmåga att skapa strategiska, innovativa och aktuella insamlings- och varumärkeskampanjer som har en tydlig koppling till organisationens verksamhet och ändamål, har Operation Smile på ett framgångsrikt sätt motiverat till givande i olika ålders- och målgrupper. Genom korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan kommunikation och insamling med fokus på att både stärka givandet och öka varumärkeskännedomen har Operation Smile på knappt nio år ökat insamlade medel från 4,4 miljoner kronor till 105 miljoner kronor och därmed etablerat sig som en av de 20 största insamlingsorganisationerna i Sverige.”

Nästa nyhet

Nyhet

Filantrop med teknisk touch sponsrar Operation Smile

I mars 2019 åker Bontouchs vd Martin Forsling och hans dotter Ellen, själv född med läpp-käk-gomspalt, med Operation Smile på ett medicinskt uppdrag i Indien för att följa arbetet i fält.

Läs mer Sverige 2019-03-20

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.