Nyhet Sverige 2019-07-01

”För dessa barn betyder  en  operation ALLT” 

Allt fler upptäcker möjligheten att starta en egen insamling via Facebook, till exempel i samband med att man fyller år. En som har gjort just det är Cecilia Stenström och vi frågade nyfiket varför! 

– Jag har fått fördelen att födas och bo i ett land där vi har det väldigt bra och jag är fullt medveten om att andra delar av världen inte ser ut som här. För dessa barn betyder denna operation ALLT. För mig betyder det att avstå tre påsar chips eller ytterligare en t-shirt bland alla andra t-shirts som redan ligger där för impulsköpandets skull. Då blir valet lätt. 

Varför valde du just Operation Smile som förmånstagare? 
– Det är tufft nog att födas i ett fattigt land. Att sedan födas med en spalt gör det så mycket jobbigare. Då riskerar barnen att dessutom blir utstötta, mobbade och att få i sig än mindre näring än vad de normalt sett hade fått.  

Cecilia tyckte inte att det var det minsta krångligt att starta en insamling – tvärtom – och hon blev mer än nöjd med resultatet! 

– Det var plättlätt! Jag satte ett första mål till 1 600 kronor, men fick höja det redan efter två dagar. Sedan passerade jag även det nya målet på 2 000 kronor med flera hundralappar, vilket var jätteroligt!

Vad är det du är med och bidrar till, vilken betydelse har Operation Smiles verksamhet? 
– Den är otroligt viktig och fyller en funktion som bara gör gott för andra. Vi i den rika delen av världen har all kraft att kunna stötta de som har mindre medel än vi. På min arbetsplats kallar vi det för ”together possible”. För tillsammans kan vi faktiskt åstadkomma mirakel. Min önskan är att min lilla insamling bidrar till det.  

Stort tack Cecilia – och stort tack till alla er andra som väljer att starta en egen insamling!

Vill du också starta en egen insamling?

Starta en egen insamling

Nästa nyhet

Nyhet

Hattparad i Rimforsa till förmån för Operation Smile

Ett uppskattat inslag var dessutom när Magnus, som har en rad uppdrag för Operation Smile i bagaget, höll föredrag om sina erfarenheter ute i fält.

Läs mer Sverige 2019-06-10

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.