Nyhet 2019-12-20

Se Glenn Hyséns applåd till Albert, 14 år

Albert Hellström, 14 år, har samlat in över 100 000 kronor till Operation Smile. Nu hyllar fotbollslegendaren Glenn Hysén Alberts insatser. – Helt fantastiskt, säger han.

Albert Hellström, 14 år, har samlat in pengar till Operation Smile sedan han var 11 år gammal. Han föddes själv med läpp-käk-gomspalt och vet att det är viktigt att få en operation tidigt i livet, vilket inte är en självklarhet om man föds i ett låg- och medelininkomstland.

Nyligen höll han en auktion hemma i Vadstena som drog in 26 000 kronor, och sammanlagt har Albert samlat in över 100 000 kronor till Operation Smile. Sammanlagt räcker insamlingen till att mer än 40 barn kan få en operation.

Albert är otroligt fotbollsintresserad och laget i hans hjärta är Liverpool FC, ett av världens mest klassiska fotbollslag. Folkkäre Glenn Hysén är för alltid förknippad med Liverpool, han var lagkapten i Liverpool när han spelade där 1989-1992 och var med och förde laget till engelskt ligaguld.

Så när Glenn hörde om Albert gjorde han en julhälsning, för att visa uppskattning för  Alberts insatser och det han gör för att barn i fattiga länder, precis som han själv, ska kunna få en livsviktig operation.

– Du har samlat in över 100 000 kronor, det är ruggigt bra! Helt fantastiskt! Jag är fruktansvärt imponerad av det du sysslar med, säger Glenn.

Läs mer om Albert eller besök hans insamling.

Nästa nyhet

Nyhet

Brandchef med heta känslor för Operation Smile

När brandchefen för Södertörns brandförsvar, Lars-Göran ”Uddas” Uddholm, tackades av efter 45 års lång och trogen tjänst, bad han sina gäster att i stället för presenter skänka en gåva till Operation Smile.

Läs mer 2019-12-03

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.