Berättelse Indien 2020-02-07

Sharmila fann kärleken – före sin operation❤️

En berättelse kryddad med kärlek… I dag är Sharmila stolt mor till Tinmay – född med en perfekt liten mun!

Sharmila levde med läppspalt i 16 år. Som nummer två i syskonskaran var hon den enda av fyra som föddes med spalt. Ingen i släkten hade tidigare drabbats och de hade heller aldrig tidigare sett någon med spalt. Grannarna trakasserade inte Sharmila direkt, men de fällde ändå kommentarer och betedde sig på ett sätt som sårade henne på djupet.  

Sharmila var ett sorgset barn som ständigt grubblade över hur hon skulle hitta en lösning för sin spalt. Hon gick i skolan i flera år, men klasskamraterna retade henne så pass att hon till slut inte klarade av att gå kvar. De sa att hennes föräldrar måste ha begått hemska synder för att få en sådan dotter. I nionde klass hoppade Sharmila av skolan. Kort därpå fick hennes storebror höra talas om Operation Smile och efter att ha lånat pengar till tågbiljett tog sig Sharmila till ett medicinskt uppdrag i staden Guwahati.  

Väl framme mötte hon andra med spalt och kände sig stärkt av detta. För våra volontärer berättade Sharmila att hon drömde om att få känna sig glad och fin. Efter att ha gått igenom den obligatoriska läkarundersökningen fick hon besked om att hon valts ut för att få en operation. Sharmila kände att hennes böner nu blivit besvarade och att hennes högsta önskan äntligen skulle slå in! 

Efter operationen fick Sharmila en liten spegel. Hon såg så fin ut och volontärerna berättade att hon skulle bli ännu finare när svullnaden lagt sig och såret läkt. En tid efteråt träffade några av våra volontärer Sharmila igen: 

– Den största skillnaden är att jag känner mig lycklig nu. Jag både skrattar och ler! Det är som om jag har fått ett helt nytt liv. Jag önskar bara att jag hade känt till möjligheten att få hjälp ännu tidigare.  

Till vänster: Sharmila, 16 år, före sin läppspaltsoperation. Till höger: Sharmila ett par år senare, nu med ett nytt – helt – leende!

Historien om Sharmila är dock inte slut där, för det är en berättelse med romantisk kryddning… Under flera år hade det funnits en person vid hennes sida som såg bortom Sharmilas läppspalt och som bidrog till att hon härdade ut när tillvaron kändes som mörkast. Hiranya, en fem år äldre pojke, hade alltid varit snäll mot henne. Till en början var de bara vänner, men så småningom kom de att bli ett par. Hiranya bevisade sin kärlek till Sharmila genom att be om hennes hand redan innan det stod klart att hon skulle få en operation. 

Snart stundade bröllop och så småningom fick paret sitt första barn, Tinmay. En perfekt och frisk liten flicka – som föddes med en perfekt formad liten mun. 

Vill du vara med och hjälpa fler ungdomar som Sharmila? Stöd oss så är du med och sprider fler nya leenden och mer kärlek världen över!

Stöd oss

Nästa berättelse

Berättelse

Flyktingpojken Pedro fick en operation

Pedro, 7 år, och hans familj flydde ett Venezuela i kris. Nu lever de under knappa förhållanden i Colombia. Men ändå – här vågar de tro på en ljusare framtid.

Läs mer 2020-01-13

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.