Nyhet colombia 2021-02-15

Flyktingpojken Pedro fick en ofrivillig pandemipaus

Pedro, en liten kille på 7 år, född med en läpp-käk-gomspalt som gör att han har svårt att göra sig förstådd. Han växte upp med glåpord; fick höra att han var ful och äcklig, men någon hjälp fanns inte att få. Så flydde hans familj Venezuela, ett land i kaos. Livet i flyktinglägret i grannlandet Colombia är också tufft, men här har de åtminstone mat för dagen. Och här kom de i kontakt med Operation Smile, som 2019 opererade Pedros läpp.

Mamma Marbelis grät av glädje och Pedro välkomnades tillbaka 2020, för sin så viktiga gomoperation, den som bör göras tidigt i livet för att talet ska bli bra. Så drog coronapandemin in över världen och ställde våra operationer på paus. Tusentals barn blev lidande – och ett av dessa barn var Pedro. Nyligen kom dock glada nyheter från Colombia… Möt Pedro i vår fina kortfilm!

Nästa nyhet

Nyhet

Indien: ”Jag ska sy en bröllopssari i rosa”

– Det är klart att mina föräldrar blev ledsna när jag föddes, säger Tara, som var 25 år när han fick en operation av sin läppspalt. När vi möter honom ett år senare ler han blygt och berättar att han nu har flickvän…

Läs mer Indien 2021-02-07

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Stöd Operation Smile

en åttaårig tjej tittar med nöd i blicken in i kameran

Ge en gåva

Hjälp oss att finansiera en operation för ett barn som lider av ansiktsmissbildning. En operation kan kosta så lite som 2 400 kronor. Din gåva gör skillnad.

Ge en gåva

hoppfulla tvillingar efter läppspaltsoperation

Bli månadsgivare

Som månadsgivare ger du fler barn en möjlighet att leva ett värdigt liv. Beställ hem en blankett redan idag!

Bli månadsgivare

Minnesgåva

Att ge en minnesgåva är ett fint sätt att hedra någon och samtidigt hjälpa fler barn till ett nytt liv. Som tack får du ett fint gåvobevis.

Ge minnesgåva