Nyhet colombia 2021-02-15

Flyktingpojken Pedro fick en ofrivillig pandemipaus

Pedro, en liten kille på 7 år, född med en läpp-käk-gomspalt som gör att han har svårt att göra sig förstådd. Han växte upp med glåpord; fick höra att han var ful och äcklig, men någon hjälp fanns inte att få. Så flydde hans familj Venezuela, ett land i kaos. Livet i flyktinglägret i grannlandet Colombia är också tufft, men här har de åtminstone mat för dagen. Och här kom de i kontakt med Operation Smile, som 2019 opererade Pedros läpp.

Mamma Marbelis grät av glädje och Pedro välkomnades tillbaka 2020, för sin så viktiga gomoperation, den som bör göras tidigt i livet för att talet ska bli bra. Så drog coronapandemin in över världen och ställde våra operationer på paus. Tusentals barn blev lidande – och ett av dessa barn var Pedro. Nyligen kom dock glada nyheter från Colombia… Möt Pedro i vår fina kortfilm!

Nästa nyhet

Nyhet

Indien: ”Jag ska sy en bröllopssari i rosa”

– Det är klart att mina föräldrar blev ledsna när jag föddes, säger Tara, som var 25 år när han fick en operation av sin läppspalt. När vi möter honom ett år senare ler han blygt och berättar att han nu har flickvän…

Läs mer Indien 2021-02-07

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.