Daily Greens bananer ger fler barn ett nytt leende

Tack vare Daily Greens kan ditt val av banan göra skillnad. Varje ekologisk banan som säljs blir nämligen ett bidrag till operationer för barn som föds med läpp-käk-gomspalt.

Se filmen med Daily Greens

Var tredje minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt

Barn som ofta tvingas leva ett liv i utanförskap, får svårt med talet och riskerar att bli undernärda. Sedan starten har Operation Smile, genom sina volontärer och givare, kunnat genomföra drygt 300 000 operationer världen över. En operation som förändrar ett barns liv för alltid!

För varje containerlast bananer som säljs skänker Daily Greens 2 400 kronor till Operation Smile – vilket motsvarar en operation för ett barn med läpp-käk-gomspalt. Bananerna säljs i utvalda matbutiker.

Tillsammans får vi fler barn att le!

Här kan du läsa mer om Daily Greens!

Var med och gör skillnad för fler barn!

Tillsammans kan vi förändra livet för fler barn med läpp-käk-gomspalt. Ge en gåva som bidrar till nya leenden och livsmöjligheter!

Ge en gåva

Vanliga frågor

Kan jag få skattereduktion när jag ger en gåva?

Avdraget omfattar 25 procent av gåvobeloppet och kan kombineras med gåvor till olika organisationer. Avdraget gäller dig som är över 18 år och ger gåvor om minst 200 kronor till ett totalbelopp om minst 2 000 kronor per år. Gåvor via Facebook och Instagram är inte avdragsgilla, då de inte går att koppla till ditt personnummer. Däremot går det bra att vara månadsgivare via autogiro.

För inkomstår 2021 (inkomstdeklarationen 2022) kan du få skattereduktion med högst 1 500 kronor. Det motsvarar gåvor på totalt 6 000 kronor per år.

För inkomstår 2022 (inkomstdeklarationen 2023) kan du få skattereduktion med högst 3 000 kronor. Det motsvarar gåvor på totalt 12 000 kronor per år.

Läs mer om villkoren på Skatteverkets hemsida.

Hur används pengarna?

Ditt bidrag används till att ge människor med ansiktsmissbildningar, främst barn och ungdomar, den operation de behöver för att kunna leva ett normalt och värdigt liv. Våra cirka 6 000 medicinska volontärer arbetar utan ersättning och en stor del av den medicinska utrustningen är sponsrad av företag. Med din hjälp kan vi därför bekosta koordinering, transporter och logi för de medicinska volontärerna, vilket är avgörande för att ett medicinskt uppdrag ska gå att genomföra. 

Ditt bidrag används också till komplettering av mediciner och medicinsk utrustning. Operation Smile arbetar även med långsiktiga program för att låg- och medelinkomstländer själva ska kunna erbjuda denna livsviktiga behandling i framtiden. Tack vare ditt stöd kan vi löpande utbilda lokal sjukvårdspersonal och bidra med utrustning och finansiella resurser.

Läs mer här.