Bananer ger fler barn ett nytt leende

Tack vare Daily Greens kan ditt val av banan göra skillnad. Varje ekologisk banan som säljs blir nämligen ett bidrag till operationer för barn som föds med läpp-käk-gomspalt.

Var tredje minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt. Barn som ofta tvingas leva ett liv i utanförskap, får svårt med talet och riskerar att bli undernärda. En operation som kan kosta så lite som 2 400 kronor, förändrar ett barns liv för alltid. Sedan starten har Operation Smile, genom sina volontärer och givare, kunnat genomföra drygt 300 000 operationer världen över.  

Operation Smile grundades 1982 av det amerikanska paret Bill Magee, plastikkirurg, och Kathy Magee, barnsjuksköterska, och just bananer kom att spela en symbolisk roll när organisationen blev till. En kvinna i Filippinerna, där paret volontärarbetade, gav dem en stor korg med bananer. Detta för att visa sin uppskattning – trots att hennes barn inte var ett av dem som hade turen att få en operation. Bill och Kathy bestämde sig där och då för att snart återvända, vilket blev starten för Operation Smile.

För organisationen har bananen allt sedan mötet med den filippinska kvinnan varit en symbol för hopp, tacksamhet och tron på en bättre morgondag. Nu, drygt 40 år senare, får Daily Greens ekologiska bananer spela en viktig roll för att ge fler barn en livsförändrande operation.

För varje containerlast bananer som säljs skänker Daily Greens 2 400 kronor till Operation Smile. Bananerna säljs i utvalda matbutiker.

Här kan du läsa mer om Daily Greens!

Var med och gör skillnad för fler barn!

Tillsammans kan vi förändra livet för fler barn med läpp-käk-gomspalt. Ge en gåva som bidrar till nya leenden och livsmöjligheter!

Ge en gåva

Vanliga frågor

Kan jag få skattereduktion när jag ger en gåva?

Hur används pengarna?