Bananer ger fler barn ett nytt leende

Tack vare Daily Greens kan ditt val av banan göra skillnad. Varje ekologisk banan som säljs blir nämligen ett bidrag till operationer för barn som föds med läpp-käk-gomspalt.

Var tredje minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt. En operation kan kosta så lite som 2 400 kronor och förändrar ett barns liv för alltid. Sedan starten har Operation Smile, genom sina volontärer och givare, kunnat genomföra omkring 300 000 operationer världen över.  

Operation Smile grundades av det amerikanska paret Bill Magee, plastikkirurg, och Kathy Magee, sjuksköterska, 1982 och just bananer kom att spela en symbolisk roll när organisationen blev till. En kvinna i Filippinerna, där paret volontärarbetade, gav dem en stor korg med bananer. Detta för att visa sin uppskattning – trots att hennes barn inte var ett av dem som haft turen att få en operation. Bill och Kathy bestämde sig där och då för att återvända, vilket blev starten för Operation Smile.  

För organisationen har bananen allt sedan mötet med den filippinska kvinnan varit en symbol för hopp, tacksamhet och tron på en bättre morgondag. Nu, drygt 40 år senare, får Daily Greens bananer spela en viktig roll för att ge fler barn en livsavgörande operation.

För varje banancontainer som säljs bidrar Daily Greens med 2 400 kronor till Operation Smile.

Här kan du läsa mer om Daily Greens!

Vill du också vara med och stötta Operation Smile och ge fler barn ett nytt leende? Bli månadsgivare!

Hur mycket vill du ge?

75 kr kan räcka till dropp för 4 barn per månad.

100 kr kan räcka till smärtstillande medicin för 6 barn per månad.

200 kr kan räcka till en operation för ett barn per år.

En operation kan kosta så lite som 2400 kr. Minsta belopp är 50 kr/månad.

kr
Dina kontaktuppgifter
Hämtar data…
Välj signeringsmetod

Du får en autogiroblankett hemskickad. Blanketten fylls i och skickas tillbaka i medföljande svarskuvert.