För nya leenden

Operation Smile är en medicinsk hjälporganisation som utför livsviktiga operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt. Till World Smile Day, 4 oktober, vill vi ge 300 barn ett nytt leende.

Fira World Smile Day med oss

Den 4 oktober är det World Smile Day, en dag som sedan 1999 är tänkt att sprida leenden och uppmuntra till goda gärningar världen över. Fira dagen med oss och gör gott: delta i vårt lopp eller swisha en gåva för nya leenden!

För fjärde året i rad kan du delta i det virtuella loppet Spring för nya leenden som i år går av stapeln 27 september och avslutas på World Smile Day. Promenera, jogga eller spring i 45 minuter och bidra till att fler barn med läpp-käk-gomspalt får ett nytt leende.

Operation Smile

Operation Smile är beroende av donationer från givare, företag och partners för att kunna hjälpa barn med läpp-käk-gomspalt runt om i världen till ett bättre liv. En livsförändrande spaltoperation kan kosta så lite som 2 400 kronor. Varje insamlad krona gör skillnad!

Några av Operation Smiles små patienter som fått en operation för sin läpp-käk-gomspalt under tidigare uppdrag i Puebla, Mexiko. Foto: Jasmin Shah

Fira World Smile Day

World Smile Day har firats sedan 1999 och instiftades av den amerikanske konstnären Harvey Ball som är upphovsman till den kända smiley-figuren.

Läs mer