Uppdrag Madagaskar 2019-08-29

Hallå Sarinah Rebucas – på väg till Madagaskar!

Du har hittills varit ute på sex uppdrag för Operation Smile, alla i Filippinerna, där du själv har dina rötter. Behoven där är stora. Hur har det varit att åka tillbaka till ditt gamla hemland som volontär? 

– Det har varit kul att hjälpa barnen till ett bättre liv. För mig har det naturligtvis varit en fördel att kunna språket. Jag har kunnat prata med barnen och deras föräldrar. Kunnat berätta vad som ska hända och lugna barnen när de ligger på operationsbordet.

Nu bär det av till Madagaskar! Hur ser dina förväntningar ut inför detta uppdrag? 

– Det ska bli spännande och intressant. Jag har aldrig varit på Madagaskar. De pratar ett annat språk, men jag har samma mål och det är att hjälpa så många barn som möjligt. För att förändra deras liv på ett positivt sätt.

Vet du om förutsättningarna för barn som föds med läpp-käk-gomspalt på Madagaskar är annorlunda jämfört med Filippinerna? 

– Det vet jag inte. Men jag tror att det ser ungefär likadant ut. Det är länder med små resurser och dåligt fungerande sjukvård, och fattiga människor har det nog på samma sätt överallt. Oavsett vilket land de lever i. Vi där för att hjälpa till.

Som frilansande operationssköterska, just nu på SÖS i Stockholm, kan du själv styra din tid, vilket gör att du lättare kan åka ut på uppdrag. Men vad är det som driver dig att åka ut och hjälpa de här barnen? 

– Jag har alltid drömt om att få arbeta som volontär. Det känns underbart att kunna åka med Operation Smile. Jag kan se resultatet direkt efter en operation. Det är väldigt tillfredsställande och värmer mitt hjärta.

Du måste ha mött väldigt många patienter och fått ta del av starka öden. Är det någon patient som du minns lite extra? 

– Jag minns många. Små barn, lite äldre och en del vuxna. Det är roligt att följa dem från första dagens hälsoundersökning, till operationsdagen och sedan få se deras nya smile!

Ni volontärer är våra hjältar, men utan våra generösa givare skulle vi inte kunna genomföra alla dessa livsförändrande operationer. Finns det något du som volontär vill hälsa våra givare? 

– Tack för alla gåvor! Det är tack vara era bidrag som vi kan hjälpa de här barnen. Och jag ser med egna ögon när jag är ute på uppdrag att de verkligen gör nytta. Barnen får ett helt nytt liv! Tack!

Vill du också vara med och bidra till att Sarinah och våra andra fantastiska volontärer kan åka ut på fler uppdrag och hjälpa barn världen över? Ge en gåva du också!

Ge en gåva

Nästa uppdrag

Uppdrag

Hallå där Sture Blomberg – hur gick det i Filippinerna?

Narkosläkaren och volontären Sture Blomberg berättar om sitt 13:e uppdrag, i Filippinerna. Med sig hem har han inte minst minnet av två små modiga barn som visste vad som gällde och som utan tvekan själva hoppade upp på operationsbritsen.

Läs mer Filippinerna 2019-08-16

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.