Nyhet 2019-11-22

Albert utsedd till global ungdomsambassadör

Albert Hellström, 14 år, har hittills samlat in pengar motsvarande 29 operationer för barn med läpp-käk-gomspalt. Foto: Malin Hoelstad

Operation Smiles unga givare, Albert Hellström, 14 år, från Vadstena, har utsetts till global ambassadör för Giving Tuesday Kids.

Giving Tuesday Kids går ut på att uppmuntra ungdomar att vara aktiva i det som engagerar och berör dem alla mest. Satsningen leds av ett team av globala ambassadörer – där Albert alltså representerar Sverige. På Giving Tuesday, 3 december, kommer barn och ungdomar över hela världen att leda volontärprojekt och göra goda handlingar.

– Giving Tuesday Kids visar att vi barn är framtiden och då måste vi hjälpa till och skapa den framtid vi själva vill leva i. Det blir en dag som bara går ut på att försöka vara en bättre människa och dela med sig till andra. Det vi barn bygger upp nu blir en del av vår framtid och då är det lika bra att hjälpa till redan nu.

Albert Hellström, 14, vill bidra till att barn födda med läpp-käk-gomspalt i fattiga länder ska få en operation. Själv född med LKG vet han hur viktigt det är! (Bilden från ett tidigare tillfälle.)

Albert var elva år när han startade sin insamling till förmån för Operation Smile. Själv född med läpp-käk-gomspalt vet han hur viktigt det är att få en eller flera operationer tidigt i livet.

– Eftersom jag fick en operation tycker jag att alla andra barn som föds med LKG också ska få det, säger Albert.

I dag, tre år senare, har han samlat in över 72 000 kr, vilket kan räcka för att operera 29 barn födda med läpp-käk-gomspalt i fattiga länder.

Inför Giving Tuesday Kids ska Albert ha en välgörenhetsauktion hemma i Vadstena där alla kan bidra genom att lämna in saker eller ropa in något.

– Jag har valt det eftersom det är ett enkelt sätt för andra att vara med och hjälpa till. Då man kan dela med sig av saker man inte behöver.

Vill du hjälpa Albert att nå sitt nya mål, 100 000 kronor?
Till Alberts insamling

Nästa nyhet

Nyhet

Champagnegaloppen med ett Smile

Falsterbo golfklubbs damkommitté anordnade i juli för tredje året i rad en tävling till förmån för Operation Smile. Totalt har klubbens damer nu samlat in 74 000 kronor!

Läs mer Sverige 2019-08-15

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.