Nyhet Sverige 2020-08-17

Skruvs IF svettas till förmån för Operation Smile

Sommaren har varit varm och svettig på många håll i landet – inte minst i småländska Skruv och inte bara på grund av soligt väder. I Skruv ordnar idrottsföreningen gruppträning i alla möjliga former; minst tre pass i veckan mellan september och maj. 

Mjukgympa, core, HIIT, pilates, tabata och cirkelträning – lite av det som erbjuds när Skruvs IF:s ledare anordnar utomhusträning och samtidigt samlar in pengar till Operation Smile.

Under sommaren sker träningen – mjukgympa, core, HIIT, pilates, tabata och cirkelträning – utomhus och är avgiftsfri. I stället kan deltagarna lämna frivilliga bidrag som går till ett välgörande ändamål. I år hade man valt Operation Smile.

– Att vi valde just Operation Smile var för att vi sett bilder som så tydligt visar vilken konkret skillnad en operation gör. Det känns som att man kan göra väldigt mycket för en person med ganska lite pengar, säger Ulrika Karlsson en av föreningens tre ledare.

Hon berättar att årets ändamål varit väldigt uppskattat och dragit in mer pengar än tidigare år, hittills 4 170 kronor. Årets sommarträning har körts på Skruvs IF:s alldeles nya, fina multiarena.

– Det var ju väldigt passande i dessa tider när man helst ska träna utomhus. Arenan ligger jättefint i anslutning till idrottsplatsen, precis vid en sjö och en campingplats. Fantastisk miljö att träna i!

Sommarens utomhusträning har ägt rum på Skruvs IF:s nya multiarena – mestadels i underbart sommarväder.

I sommar har fler pass än vanligt anordnats; minst ett i veckan, men ibland både två och tre. En bit in i augusti är man uppe i 22 pass totalt och som mest har det varit 27 personer på ett pass.

– Det har varit en fantastisk uppslutning och massor av energi, och för det mesta ett helt underbart sommarväder. Men trots att det även varit regnigt, blåsigt och mycket knott några gånger har alla kommit med glada miner.

Kanske har det varit en extra morot att veta att träningen och den frivilliga avgiften faktiskt har bidragit till att ett par barn snart kan få en efterlängtad och livsförändrande operation?


Vill du också starta en egen insamling till förmån för Operation Smile? Läs mer här!

Nästa nyhet

Nyhet

Smile i maj: En glädjens dag bidrog till en operation!

Annika Spets ordnade en glädjens dag: Smile i maj. Valfri aktivitet – som fick deltagarna att le – och en insamling ledde till en operation och ett nytt leende för ett barn som nu får en ny chans i livet!

Läs mer Sverige 2020-06-10

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.