Nyhet Sverige 2022-02-24

Lars hantverk sprider nya leenden

Skärbrädor, ljusstakar med juldekorationer, ljushållare, brödtänger och nyckelringar är några av alla de föremål som Lars Fransson i Askersund tillverkade inför julen 2021. Han sålde dem på tre olika julmarknader. Intäkterna, de gick oavkortat till Operation Smile! 

Inför julen 2021 sålde Lars Fransson sina hantverksföremål på tre olika julmarknader – allt till förmån för Operation Smile. Foto: Privat

– Jag förstår att livet för dem som föds med läpp-käk-gomspalt inte är så lätt innan de får en operation. Det känns väldigt skönt och bra att kunna hjälpa, säger Lars, som inte har en bakgrund som snickare men som har haft snickeriet som sin hobby i många år. 

Lars beskriver sig som ”hobby-duktig”. Materialet – och det går åt en del – får han främst från Stockshammar köksdesign och inredning, ett företag på orten som säljer och monterar köks-, garderobs- och heminredning. När kunderna får ett nytt kök rivs ju det gamla ut och det är inte minst bland detta material som Lars sedan med stor tacksamhet får fynda virke och prylar som kommer till nytta och förvandlas till nya, fina hantverksföremål.  

Totalt sålde Lars inför julen för inte mindre än 8 000 kronor. Allra bäst sålde skärbrädorna, som han tillverkat i många olika former och storlekar. Om det blir några fler julmarknader vet Lars ännu inte. Men ett vet han, och det är att hans intjänade pengar nu gör gott för barn världen över – barn som kan få en nystart i livet, tack vare Lars! 

Nästa nyhet

Nyhet

Lilla Janat var nära att svälta ihjäl

När baby Janat kom till oss i mars 2020 var hon gravt undernärd. Hon fick en gomplatta av våra volontärer och kunde för första gången suga sig mätt! Men hoppet om en operation försvann när pandemin bara dagar senare var ett faktum…

Läs mer Marocko 2022-01-21

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.