Nyhet Sverige 2023-06-14

World Smile Day – en dag fylld av leenden

World Smile Day grundades 1999 av den amerikanske konstnären Harvey Ball som redan tidigare (1963) skapat smileyn, en figur som världen över har kommit att bli den mest kända symbolen för leende, glädje, uppmuntran och goda handlingar. 😃

I takt med att åren gick blev Ball allt mer bekymrad över hur hans smiley kommersialiserades och nyttjades i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. I syfte att stärka smileyn och få den att åter förknippas med det som en gång var avsikten kläckte han idén om World Smile Day, en dag tänkt att fylla världen med leenden och goda gärningar. Smileyn ställer sig över allt vad politik, religion och gränser heter och varför skulle inte vi alla kunna göra det åtminstone en dag per år?

Damian i Bolivia, sju månader efter att han fick en livsförändrande operation och ett nytt, fint leende på ett av våra uppdrag i Santa Cruz.

Sagt och gjort; Ball slog fast att World Smile Day ska firas första fredagen i oktober varje år. Dagen firades första gången 1999, i Harveys hemstad Worcester, och har sedan dess spridit sig i allt större ringar över världen, inte sällan med inslag av festligheter som ballongsläpp, konserter och tävlingar. Och nog finns det många människor i vår värld som både behöver och längtar efter goda handlingar och peppande leenden? 😃


Till World Smile Day, 4 oktober, vill vi ge 300 barn nya leenden. Var med och sprid glädje i världen med oss – swisha din gåva redan i dag!

Swisha en gåva

Nästa nyhet

Nyhet

Hallå där … Anna, som utbildat lekterapeuter!

Anna Sving Sjöblom är lekterapeut och har det senaste året varit med på tre uppdrag på Madagaskar. Vid det senaste uppdraget låg Annas fokus på utbildning.

Läs mer Madagaskar 2023-06-13

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.