Nyhet Sverige 2023-10-18

Berlock för ett smile

Vi fick en pratstund med Ebba Ekdahl och Ellen Jernhall som tillsammans med kompisarna Emeli Boije Lundgren, Emelie Eklund, Julia Handin och Joline Beatus driver Intelezi UF, ett smyckesföretag. Att skapa vackra smycken och samtidigt stödja ett viktigt ändamål är Intelezis vision. Intelezi UF har valt att skapa en berlock i silver till förmån för Operation Smile och vi är en bland flera organisationer som företaget valt att stötta.

Via Instagramkontot intelezi_uf kan du köpa Intelezis fina armband med handgjorda silverberlocker. Foto: Privat.

Hur kommer det sig att det blev just en berlock för Operation Smile? Berätta mer om ert initiativ.
Vi tycker Operation Smile gör ett viktigt arbete och därför föll valet på just er. Vi valde totalt fyra organisationer att stötta med en bred spridning av ändamål. Vi har själva tagit fram handgjorda berlocker i silver med fyra olika designmönster som var och en representerar en hjälporganisation.

För varje berlock skänker vi femton kronor till sagd hjälporganisation. Idén att stödja hjälporganisationer genom försäljning av smyckesberlocker föddes ur våra personliga resor av medvetenhet och engagemang. Samtidigt väcktes ett konstnärligt intresse och passion för smyckestillverkning. Tanken att varje såld berlock inte bara skulle vara ett konstnärligt uttryck utan också en handling av generositet och stöd till ändamålen blev kärnan i vår företagsidé. På så sätt blev smyckena inte bara bärare av skönhet utan får också ett djupare syfte och en vilja att göra världen lite bättre.

Vilka andra organisationer stödjer ni?
Vi stödjer även Håll Sverige Rent med en snäckberlock, Frisk och Fri med en fjärilsberlock och Svenska Downfonden med en stjärnberlock. Det känns jättekul att ekonomiskt kunna vara med att stötta organisationernas viktiga arbete med områden som ligger oss varmt om hjärtat. Men även kul att sprida ordet och budskapen för att öka medvetenheten om behoven som måste uppmärksammas i samhället.

Har någon av er en koppling till läpp-käk-gomspalt? Hur kommer det sig att ni valde att engagera er i Operation Smile?
Vi ville uppmärksamma unika organisationer som jobbar kring mindre omtalade problem som färre UF-företag väljer att stötta. Det känns kul och spännande att kunna vara med och bidra till en bättre framtid för just barn födda med läpp-käk-gomspalt. En av oss medlemmar har även en syssling som adopterades från Indien med gomspalt, så Operation Smile kändes som ett självklart val för oss på Intelezi UF.

Vad tänker ni om barns situation i länder där sjukvården inte sluter upp kring dem som föds med spalt?
Vi tycker att det är tråkigt att barn som inte har någon möjlighet att påverka eller ändra sin situation ska behöva leva med sämre förutsättningar. Vi anser att alla har rätt till en levnadsstandard med samma grundförutsättningar att kunna äta och dricka samt vara ett barn.

Du kan köpa Intelezis viktiga och fina berlock till förmån för Operation Smile via Instagram där företagets konto heter intelezi_uf. Priset för berlocken är 199 kronor och 15 kronor går direkt till Operation Smile. Berlocken hänger du enkelt på ett smycke du redan har, till exempel ett armband eller ett örhänge. Tack Intelezi UF för ert fina initiativ!

Nästa nyhet

Brandkåren står uppställd som kör med dirigent framför branstationen Nyhet

Ett kalenderår med Arkelstorps brandkår

Arkelstorps brandkår tar varje år fram en kalender med en stor dos humor och glimten i ögat. I år har de valt att skänka intäkterna av försäljningen till Operation Smile.

Läs mer Sverige 2023-10-16

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.