Nyhet 2023-11-30

Operation Smile Sverige byter generalsekreterare

Operation Smile Sverige kommer att byta generalsekreterare. Annika Billing, som varit generalsekreterare i nästan fem år, sedan mars 2019, kommer att lämna organisationen. Rekrytering av en efterträdare har inletts. Malin Söderström, operativ chef och biträdande generalsekreterare, är tillförordnad generalsekreterare. 

”Operation Smile Sverige har under de senaste åren utvecklats fantastiskt starkt under en utmanande tid i världen, både när det gäller programverksamhet och insamling. Jag vill rikta ett stort tack till Annika Billing för hennes insatser för att förflytta och utveckla organisationens kapacitet och avtryck”, säger Maria Grimberg, styrelseordförande i Operation Smile Sverige. 

Operation Smile har sedan 2019 växt från insamlade medel på 120 miljoner kronor för det brutna räkenskapsåret 2018/2019 till 198 miljoner kronor för det nyss avslutade räkenskapsåret 2022/2023. Samtidigt har organisationen också gjort en förflyttning med mer fokus på utbildning och kapacitetsstärkande verksamhet i programländerna. Operation Smile Sverige har en nyckelroll i utvecklingen av hela den internationella organisationen. 

”Det har varit fantastiskt att leda förflyttningen av Operation Smile Sverige och den stora påverkan vi har haft på utvecklingen i den internationella organisationen, säger Annika Billing. Mest stolt är jag över ett ökat fokus på utbildning och kapacitetsstärkande verksamhet i programländerna och vårt stärkta samarbete med partnerföretag”. 

”Operation Smile Sverige har imponerande kompetens och en stark organisation inom samtliga delar, både på kansliet och genom våra många kompetenta och engagerade medicinska volontärer. Jag har stort förtroende för möjligheterna att fortsätta utvecklas och skapa värde så att vi kan ge fler människor tillgång till säker kirurgi och livsförändrande medicinsk vård”, fortsätter Maria Grimberg. 

Nästa nyhet

Bengt och Jane utomhus i höstmiljö Nyhet

Bengt och Jane gör världen lite bättre – varje månad

Bengt och Jane blev starkt berörda av att se barn med spalt före och efter operationen. De drivs av viljan att ge barnen nya förutsättningar och möjligheter i livet. Möt dem här!

Läs mer Sverige 2023-10-20

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.