Nyhet Madagaskar 2024-04-23

Joyce, 10, vill uppmuntra andra barn med spalt

Lyckan över att de tre sönerna äntligen fått en liten lillasyster, och Nina och hennes man en efterlängtad dotter, la sig snabbt. Läkaren sa att det var något som inte stod rätt till och när Nina fick se Joyce för första gången blev hon livrädd. ”Hjälp, det är en stor bit av hennes ansikte som fattas!”. Möt Joyce, i dag 10 år, i vår fina kortfilm!

Allt kändes tungt när Joyce föddes med läpp-käk-gomspalt och föräldrarna inte visste vart de skulle vända sig för att få hjälp. Två gånger var Joyce inte tillräckligt frisk för att det skulle vara säkert att operera henne och de fick vända hem från uppdraget. Frågorna hopade sig hos mamma Nina om allt från hur hon skulle mata sitt barn till hur hennes framtid skulle bli.

I dag är Joyce tio år gammal. Hon genomgått två operationer, och har också fått hjälp av logopeder för att förbättra sin talteknik och hon har tandställning för att reglera bettet. Nu är mamma Nina och barnen engagerade i Operation Smile. Även Joyce hjälper till när hon kan. Hon är gärna med när mamma Nina träffar föräldrar vars barn inte får en operation.

– Jag vet hur det är, men jag vill berätta för dem som inte får en operation första gången att de inte ska ge upp. ”Titta på mig, jag har varit i din situation. Vi blev nekade en operation två gånger, men du får inte ge upp” – det vill jag säga till dem jag möter, säger Joyce.

Joyce – en glad tioåring med hjärtat på rätt ställe. Foto: Toky Andriamisaina

Var med och stöd vårt viktiga arbete så att fler barn som Joyce kan få en operation i tid: Swisha en gåva här!

Välj belopp

Nästa nyhet

Malin Söderström sitter i en marmortrappa. Hon ler och ser rakt in i kameran. Nyhet

Malin Söderström är ny generalsekreterare

Malin Söderström tillträder som ny generalsekreterare för Operation Smile Sverige.

Läs mer Sverige 2024-04-22

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.