Nyhet Sverige 2024-04-22

Malin Söderström är ny generalsekreterare

Styrelsen för Operation Smile Sverige har utsett Malin Söderström till ny generalsekreterare. Hon är i dag operativ chef och tillförordnad generalsekreterare, men övergår omedelbart till sin nya roll.

Malin Söderström sitter i en marmortrappa. Hon ler och ser rakt in i kameran.
Malin Söderström blir ny generalsekreterare för Operation Smile Sverige. Foto: Malin Hoelstad

Malin Söderström har sedan 2017 arbetat på Operation Smile Sverige. Hon började som ekonomichef och därefter har hon axlat en bredare roll som operativ chef. Parallellt har hon också periodvis verkat som tillförordnad generalsekreterare.

– Malin har betytt mycket för Operation Smile Sveriges utveckling och framgångar de senaste åren. Efter att ha övervägt olika alternativ var det ett självklart beslut att erbjuda henne rollen som generalsekreterare, säger Maria Grimberg, styrelseordförande.

Malin Söderström har en magisterexamen i internationell ekonomi från Lunds universitet. Hon inledde sin yrkesbana inom konstens värld och arbetade många år som ekonomichef på några av Nordens ledande konstgallerier. Malin efterträder Annika Billing som var generalsekreterare 2019–2024.

– Jag är givetvis otroligt glad att få förtroendet att driva Operation Smile Sverige framåt. Vi står inför stora utmaningar i en värld där två tredjedelar av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi – och där vi verkligen kan göra skillnad och bidra till förändring, säger Malin Söderström.

Nästa nyhet

Nyhet

Information om värvningskampanj

Operation Smile att genomför just nu en värvningskampanj i stora delar av Sverige som syftar till att rekrytera fler månadsgivare.

Läs mer 2024-04-15

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.