SJUNG för nya leenden

Operation Smile är en medicinsk hjälporganisation som utför livsviktiga operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt. Till World Smile Day i oktober vill vi ge 220 barn nya leenden. Var med och sprid glädje – med er sång!

Var med och nå vårt mål!

Det är vetenskapligt bevisat att musik och körsång frigör endorfiner och ökar välbefinnandet. Men visste du att kroppens må bra-hormoner också utsöndras när vi gör något gott tillsammans för andra?

Till World Smile Day, 6 oktober, vill vi höja endorfinnivåerna i Körsverige och med gemensamma krafter samla in 575 000 kronor för att kunna ge 220 barn med läpp-käk-gomspalt en livsviktig, och för dem kostnadsfri, operation.

Gör som Vaxholm Gospel – sjung för nya leenden!

Att få göra nånting för nån annan med musik – det är det bästa som finns! Så jag skulle vilja uppmana andra körledare runtom i Sverige att hoppa på den här kampanjen och sprida sång, leenden och glädje. För det är ju det vi är så bra på att göra. Så häng med bara!

Christina Nordstrand, körledare för Vaxholm Gospel

Så här kan ni delta

Sjung på stan, sälj fika i samband med en körövning, anordna en konsert, bjud in till körövning … Bara fantasin sätter gränser! Insamlingen sköter ni enkelt med hjälp av en QR-kod som vi förser er med.

Anmälan

Anmäl er genom att skicka ett mejl med körens namn och kontaktuppgifter till johanna.spetz@operationsmile.org.

Ni får ett snyggt märke, en badge, som ni kan lägga till i era sociala medier för att visa att ni är med och bidrar till att fler barn med läpp-käk-gomspalt får en livsförändrande operation. Tagga gärna era inlägg i sociala medier med #FörNyaLeenden. Tillsammans sprider vi glädje!

Operation Smile

Operation Smile är beroende av donationer från givare, företag och partners för att kunna hjälpa barn med läpp-käk-gomspalt runt om i världen till ett bättre liv. En livsförändrande spaltoperation kan kosta så lite som 2 400 kronor. Varje insamlad krona gör skillnad!