Bli månadsgivare

Var 3:e minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt någonstans i världen. Spalt kan påverka barnets förmåga att äta, andas och tala. Utan en operation väntar ofta ett liv i utanförskap. Ge varje månad och bidra till att fler barn får en operation i tid.

 • Ge enkelt via autogiro

  Var med och förändra liv – varje månad

 • Välj vart dina pengar ska gå

  Välj mellan Smile Support eller Smile Utbildning

 • Bidra till livsviktiga operationer

  En operation blir en ny start i livet för ett barn med spalt.

Hur vill du göra skillnad?

Var 3:e minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt någonstans i världen. Utan en operation väntar ofta ett ensamt liv i utanförskap.

Som månadsgivare bidrar du till:

 • livsviktiga operationer som förändrar liv
 • långsiktig och individanpassad vård
 • att ge fler barn nya förutsättningar i livet

2/3 av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. Utbildning är nyckeln till förändring.

Som månadsgivare bidrar du till att:

 • fler får en livsnödvändig operation
 • utbilda kirurger där behoven är som störst
 • långsiktigt stärka kompetensen på plats

Svårt att välja? Låt oss avgöra var dina pengar gör störst nytta just nu.

Välj ditt månadsbelopp

100 kr i månaden under ett helt år kan räcka till dropp för 63 barn. 146 månadsgivare som ger 100 kr i månaden under ett år finansierar tillsammans ett utbildningsår för en kirurg. 100 kr i månaden under ett helt år kan räcka till dropp för 63 barn.

200 kr i månaden under ett helt år kan räcka till en hel operation. 73 månadsgivare som ger 200 kr i månaden under ett år finansierar tillsammans ett utbildningsår för en kirurg. 200 kr i månaden under ett helt år kan räcka till en hel operation.

300 kr i månaden under ett helt år kan räcka till antibiotika för 124 barn. 49 månadsgivare som ger 300 kr i månaden under ett år finansierar tillsammans ett utbildningsår för en kirurg. 300 kr i månaden under ett helt år kan räcka till antibiotika för 124 barn.

En operation kan kosta så lite som 2400 kr. Minsta belopp är 50 kr/månad.

kr
Du kan få skattereduktion på din gåva!

Skattereduktion

Skattereduktionen omfattar 25% av gåvobeloppet och maxavdraget är 3 000 kronor. Skattereduktionen gäller gåvor om minst 200 kronor, till ett årligt totalbelopp om 2 000 kronor eller mer. Kan kombineras med gåvor från andra organisationer.

Läs mer om villkoren på skatteverkets hemsida.

Välj din premie
Fyll i dina personuppgifter
Hämtar data…
Välj signeringsmetod

Du får en autogiroblankett hemskickad. Blanketten fylls i och skickas tillbaka i medföljande svarskuvert.

Bli månadsgivare
Varje år föds 200 000 barn i världen med läpp-käk-gomspalt. Förutom att det kan vara direkt livshotande så leder det oftast till ett liv i utanförskap. Med en liten gåva varje månad gör du stor skillnad för barnens liv. Bli därför månadsgivare redan idag och var med och förändra liv!

Så här går det till
Det är lätt att bli månadsgivare! Välj ditt belopp och signera med BankID eller blankett. Därefter dras pengarna varje månad via autogiro. Du kan när som helst ändra eller avsluta ditt månadsgivande. Varje gåva är viktig för att vi ska kunna ge den vård varje barn behöver. Genom att bli månadsgivare ger du därför det bästa stödet.

Välj hur du vill påverka
Som månadsgivare kan du nu välja hur du vill stötta varje månad. Vi arbetar nämligen på två sätt och du kan välja att skänka pengar på det sätt som passar dig. Vill du stötta så att fler operationer kan utföras så snart som möjligt, välj Smile Support. Vill du stötta vårt långsiktiga arbete med utbildning av kirurger, välj Smile Utbildning. Du kan även låta oss ta beslutet så ser vi till att dina pengar hamnar där de behövs mest just nu.

För ett barn, som fötts med läpp-käk-gomspalt, kan en operation innebära överlevnad och en ny framtid där allt är möjligt! En operation tar oftast mindre än en timme och kan kosta så lite som 2 400 kronor.

Som månadsgivare via autogiro hjälper du oss att ge fler barn och vuxna en möjlighet att leva ett värdigt liv. Dina gåvor används också till medicinsk utrustning samt utbildning av lokal sjukvårdspersonal.

Vanliga frågor

Kan jag få skattereduktion som månadsgivare?

När dras pengarna från mitt konto?

Hur kan jag ändra mitt månadsgivande via autogiro?

Vilken uppföljning får jag som månadsgivare?