Pressmeddelanden 2024-04-22

Malin Söderström ny generalsekreterare för Operation Smile Sverige

Malin Söderström sitter i en marmortrappa. Hon ler och ser rakt in i kameran.
Malin Söderström är ny generalsekreterare för Operation Smile Sverige. Foto: Malin Hoelstad

Styrelsen för Operation Smile Sverige har utsett Malin Söderström till ny generalsekreterare. Malin, i dag operativ chef och tillförordnad generalsekreterare, övergår omedelbart till sin nya roll.

Malin Söderström kom till Operation Smile Sverige 2017, då hon tillträdde tjänsten som ekonomichef. Över tid har hon axlat en bredare roll, som operativ chef, och parallellt periodvis även verkat som tillförordnad generalsekreterare.

– Malin Söderström har betytt mycket för Operation Smile Sveriges utveckling och framgångar de senaste åren. Efter att ha övervägt olika alternativ var det ett självklart beslut att erbjuda henne rollen som generalsekreterare. Malin kan organisationen, har ett brett förtroende och en stark drivkraft. Detta är förutsättningar för att Operation Smile även fortsatt ska vara en ledande verksamhet med fullt förtroende hos volontärer, givare, kollegor och inte minst hos samarbetspartners och patienter i våra programländer, säger Maria Grimberg, styrelseordförande.

– Jag är givetvis otroligt glad att få förtroendet att driva Operation Smile Sverige framåt. Vi står inför stora utmaningar i en värld där två tredjedelar av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi – och där vi verkligen kan göra skillnad och bidra till förändring, säger Malin Söderström.
 
Malin Söderström har en magisterexamen i internationell ekonomi från Lunds universitet. Hon inledde sin yrkesbana inom konstens värld och arbetade många år som ekonomichef på några av Nordens ledande konstgallerier. 

Malin efterträder Annika Billing, organisationens generalsekreterare 2019–2024. En rekrytering till tjänsten som operativ chef har inletts.

För mer information, kontakta:

Pr-ansvarig

Susanne Isberg
susanne.isberg@operationsmile.org
070-536 07 35

generalsekreterare

Malin Söderström
malin.soderstrom@operationsmile.org
076–003 65 22

Bilder fria för nedladdning

Malin Söderström ny generalsekreterare för Operation Smile Sverige. Foto: Malin Hoelstad

Fotograf
Malin Hoelstad
Format
5000×3333 pixlar
Filstorlek
8 MB

2/3 av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. Operation Smile är en internationell medicinsk hjälporganisation som förändrar liv genom kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt och andra kirurgiska behov. Vi finns i länder där behoven är som störst. I nära samarbeten med lokala partners, genom utbildning och kunskapsutbyten och med stöd av våra givare och medicinska volontärer, arbetar vi för en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi. Läs mer på operationsmile.se. Möt några av våra patienter och volontärer i vårt filmarkiv.