Pressmeddelanden 2019-05-24

Prisregn över Operation Smile på Telly Awards

Operation Smile fick uppleva ett prisregn när amerikanska Telly Awards i veckan gick av stapeln i USA. Sex filmer vann inte mindre än 11 priser, varav fyra prestigefyllda guld, i konkurrens med bland andra CNN och CBS News. 

Priset, som delades ut för 40:e året i rad, såg dagens ljus 1979 och har sedan dess årligen belönat produktioner inom tv, video och webb – kort sagt filmer för olika plattformar. Telly Award belönar produktioner från några av världens mest framgångsrika tv- och produktionsbolag, reklambyråer och andra publicister. 

Operation Smile Sveriges kommunikationschef Susanne Edmark har producerat en av de sex belönade filmerna – These Surgeons Dream of Healing Their Community –tillsammans med ett team bestående av Markus Jordö (foto/redigering)och Beny Zambrano (foto).

Filmen skildrar ett pilotprojekt som Operation Smile driver i nordöstra Nicaragua med stöd av en brittisk bank (UBS). Projektet heter Kirurgi åt folket och har som mål att höja den kirurgiska nivån och tillgången till kirurgisk vård på två regionsjukhus på landsbygden. Förhoppningen är att se till att sjukhusen själva ska kunna ta hand om alla patienter som behöver en operation, inklusive barn födda med läpp-käk-gomspalt som idag inte får någon hjälp alls i den här regionen. 

– Det är otroligt roligt och hedrande med alla de här priserna. Extra roligt är såklart att filmen om ett av våra pilotprojekt i Nicaragua belönades med både guld och silver, vilket är kvitto på vår storytelling och att vi har varit väldigt framgångsrika i ett skildra starka historier på film, säger Susanne Edmark.

Länk till filmen, med svensk översättning: https://bit.ly/2YLNOpf

THESE SURGEONS DREAM OF HEALING THEIR COMMUNITY
Producerad av Susanne Edmark, Operation Smile Sverige
GULD i kategorin Non-Broadcast General-Documentary: Series
SILVER i kategorin Non-Broadcast General-Not-for-profit


KONTAKT

Susanne Edmark
Kommunikationschef
susanne.edmark@operationsmile.org
070-932 97 99