Två kvinnor och ett litet spädbarn. Den ena kvinnan matar sitt spädbarn med nappflaska. Den andra kvinnan tittar på.

Swisha och hjälp oss att rädda liv! 

Barn som föds med läpp-käk-gomspalt har ofta stora svårigheter att amma och få i sig näring under de första kritiska månaderna i livet. Det kan leda till undernäring, försenad tillväxt och utveckling. Ibland till och med till att barnet dör.

Hjälp oss nå målet att ge 450 barn som lider av undernäring chansen att växa sig starka och få en operation! Ett nutritionsläger som räddar liv kan kosta så lite som 1 000 kronor för en familj. Under tre dagar får familjer med undernärda barn

  • matpaket och tips på bra amningstekniker 
  • specialanpassade nappflaskor och bröstpumpar 
  • individanpassade behandlingsplaner 
  • utbildning inom näringslära, bra kost och lokala råvaror
  • information om vikten av rent vatten, sanitet och hygien.

Hittills insamlat364 664 kr

Mål: 450 000 kr
Välj belopp

Följ Janats resa till en operation

Se filmen om hur Janat och hennes familj fick hjälp genom Operation Smiles nutritionsprogram.

Vikten av amning, näringsrik mat och god hygien

Möt Charlotte Steppling, baserad på Madagaskar och en av grundarna till Operation Smiles nutritionsprogram. Hon har med egna ögon sett hur bristen på mat och näring i kombination med bristen på kunskap får förödande konsekvenser.

Läs mer


2/3 av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. Operation Smile är en internationell medicinsk hjälporganisation som förändrar liv genom kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt och andra kirurgiska behov. Vi finns i länder där behoven är som störst. I nära samarbeten med lokala partners, genom utbildning och kunskapsutbyten och med stöd av våra givare och medicinska volontärer, arbetar vi för en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi.