Nyhet Sverige 2020-10-23

Operation Smile får 1,2 miljoner i coronastöd av Svenska Postkodlotteriet

När Postkodlotteriet i veckan delade ut 70,4 miljoner kronor till sina 57 förmånstagare i ett särskilt coronastöd, fick Operation Smile ta emot 1,2 miljoner. Postkodens extra utdelning sker med anledning av den rådande pandemin som har fått ödesdigra konsekvenser runt om i världen och försvårat många organisationers arbete.

För Operation Smile är det extra tillskottet varmt välkommet och en plan för hur det ska användas finns redan. Den som är född med läpp-käk-gomspalt har ofta ett orent tal och kan ha mycket svårt att göra sig förstådd. I ett pågående projekt i våra latinamerikanska programländer, också det finansierat av Postkodlotteriet, kan vi nu erbjuda ännu fler barn och unga digital logopedi, för att förbättra deras tal. Operation Smile ser också en enorm potential i detta sätt att arbeta även i en tid efter coronapandemin.

– I väntan på att våra volontärer kan åka ut i fält igen har mycket av vårt arbete fått ställas om. Till exempel genomför logopeder talövningar med barn via digitala plattformar, som WhatsApp. För våra patienter som bor otillgängligt kan digital teknik vara helt avgörande för att hjälpen alls ska nå dem. Tack vare Postkodlotteriets stöd kan vi utveckla tekniken och nå många fler barn”, säger Operation Smiles generalsekreterare Annika Billing.

Via Postkodlotteriets ”vinstval”, där lottköpare i stället för att välja en vinst kan bidra med ett vinstvärde till en av Postkodlotteriets förmånstagare, har Operation Smile dessutom fått ta emot ytterligare 183 000 kronor!

Läs mer om hur vi hanterar coronakrisen här!

Nästa nyhet

Nyhet

Insamling till en älskad hustrus minne

Lennarts älskade hustru Kerstin kämpade i många år med svår reumatism utan att förlora sitt goda humör. Hon var alltid generös och bidrog till Operation Smiles arbete. Läs om hur Lennart fortsätter hustruns gärning efter att hon hastigt ryckts bort.

Läs mer Sverige 2020-09-11

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.