Nyhet Svenska Postkodlotteriet 2021-03-19

12 miljoner kronor som förändrar liv

Generalsekreterare Annika Billing lämnar över checken till vår volontär och plastikkirurg Petra Peterson.

Coronapandemin påverkar alla, men i synnerhet patienter som redan hör till de mest utsatta och sårbara. Köerna växer i pandemins spår, men den har även fört med sig en våg av innovation som på sikt kan hjälpa många fler drabbade barn. 

– Genom detta stöd kommer Operation Smile nu kunna jobba mer långsiktigt genom att stärka hälsovården i länder som saknar egna resurser. Att utbilda fler plastikkirurger, narkosläkare och logopeder, så att länderna på sikt själva kan ta hand om sin befolkning, blir allt viktigare – det har inte minst pandemin visat, säger Annika Billing, generalsekreterare för Operation Smile.  

Operation Smile har, trots pandemin, kunnat fortsätta verksamheten – men på ett lite annorlunda sätt. Med stöd från Svenska Postkodlotteriet har sjukhusen utrustats, med nödvändig skyddsutrustning, för att öka säkerheten för personal och patienter. Utöver det erbjuds digitala lösningar, såsom logopedhjälp online, för att minska smittspridningen.

Läs hela pressmeddelandet!

#postkodeffekten

Nästa nyhet

Nyhet

Hallå där Tobbe Trollkarl…

Smile Challenge, en gurglande gullig utmaning ihop med Tobbe Trollkarl, för alla som har barn som tycker att det finns roligare saker att göra än att borsta tänderna…

Läs mer Sverige 2021-03-19

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.