Nyhet Svenska Postkodlotteriet 2023-03-15

Operation Smile får 12 miljoner från Svenska Postkodlotteriet

Vår volontär och plastikkirurg Petra Peterson håller i checken från Svenska Postkodlotteriet. Foto: Malin Hoelstad

Operation Smile har tilldelats 12 miljoner kronor i Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare. Pengarna gör det möjligt för våra medicinska volontärer att ge tusentals barn födda med läpp-käk-gomspalt (LKG) en kostnadsfri operation. Utöver operationer, näringsprogram och logopedi utbildar Operation Smile lokal vårdpersonal, i syfte att stärka hälso- och sjukvårdssystem i länder där behoven är som störst.

– Genom detta stöd kommer Operation Smile nu kunna jobba mer långsiktigt genom att stärka hälsovården i länder som saknar egna resurser. Att utbilda fler plastikkirurger, narkosläkare och logopeder, så att länderna på sikt själva kan ta hand om sin befolkning, blir allt viktigare – det har inte minst pandemin visat, säger Annika Billing, generalsekreterare för Operation Smile.  

Läs hela pressmeddelandet!

#postkodeffekten

Nästa nyhet

Nyhet

Hallå där… Morten Kildal, nyss hemkommen från Rwanda!

Vår volontär Morten Kildal är plastikkirurg och specialist inom brännskadekirurgi. Nyligen tillbringade han två veckor i Rwanda för att delta vid och leda ett utbildningsprogram i rekonstruktiv kirurgi som drivs i Operation Smiles regi.

Läs mer Rwanda 2023-02-20

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.