Nyhet Beskyddare 2023-03-28

Prins Carl Philip fortsätter som beskyddare

Prins Carl Philip fortsätter som Operation Smiles beskyddare i ytterligare fem år. Foto: Jörgen Hildebrandt

Prins Carl Philip har tackat ja till att fortsätta som beskyddare för Operation Smile Sverige. Prinsen går därmed in i sin tredje femårsperiod som Operation Smiles beskyddare, och hans engagemang bidrar till att öka medvetenheten kring vårt och våra medicinska volontärers viktiga arbete.

– Vi är fantastiskt glada att Prins Carl Philip har tackat ja till att vara vår beskyddare i ytterligare fem år. För oss betyder det mycket att prinsen vill vara med och skapa intresse för vår verksamhet. Vi vet att kungahuset får oerhört många förfrågningar och att då vara en av de organisationer som valts ut är givetvis väldigt stort, säger Annika Billing, generalsekreterare Operation Smile Sverige.

Kungliga beskyddarskap har en lång historisk tradition och förekommer inom en rad områden, där hjälporganisationer och välgörande ändamål är ett. Genom olika typer av engagemang kan våra kungligheter i egenskap av beskyddare öka medvetenheten kring det arbete en organisation utför och inte minst ge trovärdighet och sända en viktig signal om att organisationen är en seriös aktör.

– Operation Smile gör ett otroligt arbete och opererar ju tusentals barn varje år. Jag vet hur mycket det kan påverka barnen och vad det innebär för dem. Jag är väldigt glad att få vara beskyddare för Operation Smile, sa prins Carl Philip när han intervjuades av Annika Billing i samband med Operation Smile Sveriges 10-årsjubileum 2020. 

Prins Carl Philip och Annika Billing samtalade när Operation Smile firade 10 år. Foto: Jörgen Hildebrandt

Prins Carl Philip har under sina år som beskyddare visat ett stort engagemang för det arbete som Operation Smile utför, bland annat genom att han invigde utställningen ”Smile – and the rest will follow” som arrangerades på Fotografiska i Stockholm. 

– Utöver prinsens medverkan vid öppnandet av vår fotoutställning har prinsparet publicerat inlägg om Operation Smile i sina sociala medier. Det är mycket värdefullt för oss och gör oss både glada och stolta, säger Annika Billing.

Nästa nyhet

Nyhet

Tredje gången gillt för Lorelle

Femåriga Lorelle tittar blygt fram bakom sin mamma Jacqueline. I hennes blick finns ett allvar som inte borde finnas hos en femåring. 

Läs mer Madagaskar 2023-03-27

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.