Nyhet Sverige 2023-07-18

Möt vår volontär Chris Jolinger

Volontär Chris Jolinger, intensivvårdssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Foto: Margherita Mirabella

Chris Jolinger arbetar som pediatrisk intensivvårdssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Hon har varit volontär för Operation Smile sedan 2011 och har hittills varit ute på 14 uppdrag. 2014, när Chris var relativt ny volontär, deltog hon på ett medicinskt uppdrag i Filippinerna. Där träffade hon Joseph som föddes med läpp-käk-gomspalt.

– Joseph var en liten och allvarlig pojke, minns Chris. Han mäktade inte med trakasserierna i skolan längre, så i stället för att gå dit började han arbeta med sin pappa. Tillsammans samlade de skrot som de sedan kunde sälja för att försörja familjen. Hans pappa visste inte hur han skulle kunna hjälpa Joseph, men något han visste med säkerhet var att de aldrig skulle kunna bekosta en operation.

Chris har under sina yrkesverksamma år hjälpt många barn och hon är väl medveten om vad god vård och en kostnadsfri operation innebär för ett barn som Joseph. 

– Jag vill dela med mig av det jag kan för att göra världen lite bättre. Det är intensiva dagar på ett uppdrag, men att jag och de andra volontärerna kan ge av vår tid och förändra någons liv är helt fantastiskt.

Möt Joseph i vår fina kortfilm här: 

Nästa nyhet

Nyhet

World Smile Day – en dag fylld av leenden

World Smile Day är en dag som uppmärksammar vikten av leenden och goda gärningar! Visste du att du kan ”swisha ett leende” till någon du bryr dig om och samtidigt hjälpa ett barn?

Läs mer Sverige 2023-06-14

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.