Säkra snittet – tillsammans för säker kirurgi

2 av 3 människor på jorden får inte en operation när de behöver den och bristen på kirurger är akut. Tillsammans med dig kan vi utbilda fler kirurger och skapa förändring på riktigt!

Om kampanjen

För andra året i rad lyfter vi på Operation Smile frågan om bristen på säker kirurgi genom kampanjen Säkra snittet. I dag saknar 2/3 av jordens befolkning tillgång till säker kirurgi. Bristen på rätt vård i rätt tid leder till att 17 miljoner människor dör – varje år. Men det finns en lösning: genom att utbilda sjukvårdspersonal, som plastikkirurger, narkosläkare och sjuksköterskor, kan vi öka tillgången till vård för människor i länder där behoven är som störst.

Sylvies historia

När Sylvie från Rwanda var ett år gammal blev hon svårt brännskadad. På grund av den stora bristen på kirurger i landet har hon tvingats vänta för länge på rätt vård. Nu har hon träffat Victoire som utbildar sig till plastikkirurg i ett program som Operation Smile varit med och etablerat.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare är du med och bidrar till att fler barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt och andra kirurgiska behov kan få en livsnödvändig operation i tid.

Hur vill du göra skillnad?

Var 3:e minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt någonstans i världen. Utan en operation väntar ofta ett ensamt liv i utanförskap.

Som månadsgivare bidrar du till:

  • livsviktiga operationer som förändrar liv
  • långsiktig och individanpassad vård
  • att ge fler barn nya förutsättningar i livet

2/3 av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. Utbildning är nyckeln till förändring.

Som månadsgivare bidrar du till att:

  • fler får en livsnödvändig operation
  • utbilda kirurger där behoven är som störst
  • långsiktigt stärka kompetensen på plats

Svårt att välja? Låt oss avgöra var dina pengar gör störst nytta just nu.

Välj ditt månadsbelopp

50 kr kan räcka till smärtstillande medicin för 3 barn per månad. 292 månadsgivare som ger 50 kr i månaden under ett år finansierar tillsammans ett utbildningsår för en kirurg. 50 kr kan räcka till smärtstillande medicin för 3 barn per månad.

100 kr i månaden under ett helt år kan räcka till dropp för 63 barn. 146 månadsgivare som ger 100 kr i månaden under ett år finansierar tillsammans ett utbildningsår för en kirurg. 100 kr i månaden under ett helt år kan räcka till dropp för 63 barn.

200 kr i månaden under ett helt år kan räcka till en operation. 72 månadsgivare som ger 200 kr i månaden under ett år finansierar tillsammans ett utbildningsår för en kirurg. 200 kr i månaden under ett helt år kan räcka till en operation.

En operation kan kosta så lite som 2400 kr. Minsta belopp är 50 kr/månad.

kr
Du kan få skattereduktion på din gåva!

Skattereduktion

Skattereduktionen omfattar 25% av gåvobeloppet och maxavdraget är 3 000 kronor. Skattereduktionen gäller gåvor om minst 200 kronor, till ett årligt totalbelopp om 2 000 kronor eller mer. Kan kombineras med gåvor från andra organisationer.

Läs mer om villkoren på skatteverkets hemsida.

Fyll i dina personuppgifter
Hämtar data…
Välj signeringsmetod

Du får en autogiroblankett hemskickad. Blanketten fylls i och skickas tillbaka i medföljande svarskuvert.

Clovis blir först ut i Burundi

Clovis är en av de blivande plastikkirurgerna från subsahariska Afrika som utbildas i det utbildningsprogram som Operation Smile varit med och fått på plats i Rwanda. En enorm utmaning väntar honom som färdigutbildad: att som landets första och enda plastikkirurg på bästa sätt tillgodose behovet av rekonstruktiv kirurgi i Burundi, ett land med närmare 13 miljoner människor.

Du är en del av lösningen

Med din hjälp kan vi arbeta långsiktigt för att fler människor ska få en operation i tid. Alla gåvor, stora som små, gör stor skillnad. Tack för ditt stöd!

Swisha en gåva

Ge en livsviktig företagsgåva

Gåvor från företag är avgörande för att vi ska kunna utföra vårt livsförändrande arbete. Våra företagspartners har tidigare varit med och bidragit till att fler kirurger har kunnat utbildas. Att utbilda en kirurg kostar 175 000 SEK för ett år och varje krona gör skillnad. Var med ni också.

Ge en företagsgåva


2/3 av jordens befolkning saknar tillgång till säker kirurgi. Operation Smile är en internationell medicinsk hjälporganisation som förändrar liv genom kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-käk-gomspalt och andra kirurgiska behov. Vi finns i länder där behoven är som störst. I nära samarbeten med lokala partners, genom utbildning och kunskapsutbyten och med stöd av våra givare och medicinska volontärer, arbetar vi för en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi.