Vårt mål

Varje år dör 17 miljoner människor för att de inte får en operation i tid. Vår lösning är att utbilda fler kirurger. Tillsammans kan vi erbjuda fler människor livsnödvändiga operationer.

Till 2/3 har vi som mål att samla in till utbildningen av 5 kirurger. Tillsammans kan vi säkra snitt. Med en kirurg i taget.

Swisha din gåva

Välj belopp

Hittills insamlat

302 001 kr
1 kirurg
2 kirurger
3 kirurger
4 kirurger
5 kirurger
35%

Tack vare din gåva kan vi utbilda fler kirurger. Med 175.000:- kan vi bekosta en kirurgs årliga avgifter. En färdigutbildad kirurg kan utföra 500 operationer per år.

Fakta

Film

I Rwanda driver Operation Smile ett utbildningsprogram för kirurger. I filmen berättar kirurgerna Françoise, Charles, Faustin, Ian och Yves om att de nu kan se lite ljusare på framtiden för Rwandas befolkning. Men behovet av operationer är fortfarande enormt. Alltför många patienter får vänta alltför länge.

Om oss

Operation Smile är en internationell medicinsk hjälporganisation som utför säkra kostnadsfria operationer på barn födda med läpp-käk-gomspalt i resurssvaga länder. Tack vare våra volontärer; läkare och sjukvårdspersonal, samt våra generösa givare har vi hittills utfört över 300 000 operationer i över 60 länder. Vårt globala mål är att öka tillgången till kirurgi och vård för 1 miljon människor inom 10 år. Det hjälper barn med läpp-käk-gomspalt och andra patienter i behov av livsnödvändiga operationer.
Vår vision är en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi som förbättrar hälsa och livskvalitet.